Roger Torrent: «El dia 22 farem la República i el nostre candidat és Oriol Junqueras»

ERC ha fet l'últim acte de campanya al Ripollès al cafè El Sayol de Ripoll amb la presència del número dos per Girona i el regidor local, Roger Bosch

El candidat número dos per Girona d'ERC ha participat en l'últim acte dels republicans al Ripollès
El candidat número dos per Girona d'ERC ha participat en l'últim acte dels republicans al Ripollès | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
19 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:14h
ERC ha tancat la campanya electoral al Ripollès amb un vermut-tertúlia a la cafeteria El Sayol de Ripoll amb la presència d'un pes pesat del partit com és el número dos per Girona i alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, i el regidor local, Roger Bosch. A la xerrada, que coincidia amb l'acte central de la CUP a la comarca, hi han assistit una vintena de persones que han omplert la segona planta de l'establiment.

En declaracions a NacióRipollès, el candidat republicà ha contestat les principals incògnites sobre què farà Esquerra a partir del dia 22 si aconsegueix guanyar les eleccions. ''Farem República'', ha afirmat sense matisos. Torrent ha assegurat que escoltaran el clam expressat pels ciutadans de Catalunya en el referèndum d'autodeterminació de l'1-O ''malgrat la pluja de cops de porra de la policia''. Per tant, si són la força més votada, el candidat per Girona ha reiterat que compliran el mandat democràtic ''com ho hem fet sempre''.

Torrent ha volgut aclarir que fer la República Catalana no és només una qüestió de retòrica sinó que cal demostrar-ho amb fets. El candidat republicà ha assenyalat que, de moment, al Parlament s'ha viscut una etapa ''més simbòlica i declarativa'' d'aquesta República i ara s'ha d'avançar cap a una etapa ''més executiva'' en què predomini l'acció de govern. En aquest sentit, Esquerra vol construir tots aquells elements que ''basteixin'' els drets socials del nou país per ''evitar que hi hagi famílies que passin fred a l'hivern o que tinguin problemes per arribar a final de mes''. Torrent ha assegurat que tot això ho faran ''sense demanar permís'' al Tribunal Constitucional i al govern espanyol; tot i que ha recordat que sempre han tingut una actitud dialogant per voler negociar i pactar una solució acordada.
 

Torrent ha assegurat que s'ha de passar de les paraules als fets amb accions de govern que pivotin sobre els drets socials Foto: ERC Ripollès


Oriol Junqueras és el candidat d'ERC

Sembla una obvietat però en aquesta campanya tan ''excepcional'' cal especificar qui és el cap de llista de cada partit per esvair dubtes. Torrent ha subratllat que Oriol Junqueras és el candidat d'Esquerra a ser president de la Generalitat i ha dit que està tancat a la presó perquè ''és víctima d'un judici polític i no volen que faci campanya perquè saben que és el millor candidat''. El candidat per Girona ha denunciat que aquest factor certifica que ERC no pot competir electoralment en les mateixes condicions que la resta de partits. ''És una manera encoberta d'intentar il·legalitzar-nos i ho vam confirmar de la pròpia veu de la vicepresidenta Santamaría dient que és un pres polític'', ha sentenciat.

Torrent s'ha mostrat convençut de què ''el bloc del 155'' no guanyarà perquè ho farà ''el bloc republicà tal i com ho diuen les enquestes''. Tot i així, el número dos per Girona ha afirmat que si guanyessin els partits unionistes, ''arrasarien el nostre país en elements fonamentals'' com l'escola, els mitjans de comunicació o els Mossos d'Esquadra. ''En Josep Borrell -del PSC- ha dit que s'havia de desinfectar el país'', ha recordat. Per tant, Torrent ha cridat a obtenir un bon resultat pel 21-D per tal de què es pugui avalar el procés a nivell europeu i ''hem de mirar que cap vot es quedi a casa''.

Eleccions ''imposades, il·legítimes i il·legals''

El regidor ripollès, Roger Bosch, ha començat la seva intervenció dient que les eleccions d'aquest dijous han estat ''imposades'' i són ''il·legítimes i il·legals''. Bosch ha remarcat que s'ha de continuar amb tot el què s'està fent i ho ha exemplificat amb les últimes rendes garantides per a la ciutadania signades per la consellera Dolors Bassa abans d'entrar a la presó. ''Des de llavors nul·la activitat social'', ha condemnat. El regidor republicà confia en obtenir un bon resultat al Ripollès tot i ser una comarca històricament favorable a Convergència -ara Junts per Catalunya després de què el PDeCAT hagi decidit donar tot el protagonisme al president Puigdemont-. 
 

Una vintena de persones han assistit a l'acte d'ERC d'aquest diumenge Foto: ERC Ripollès