El Tribunal de Comptes ordena embargar les finques d'Irene Rigau a Ribes de Freser

El tribunal també demana que s'embargui la casa d'Artur Mas, la meitat d'un immoble d'Homs a Taradell, les finques d'Ortega a Barcelona, i una propietat de Jordi Vilajoana, excàrrec del Govern

Rigau, Mas i Ortega sortint del TSJC, aquest divendres.
Rigau, Mas i Ortega sortint del TSJC, aquest divendres. | Isaac Meler
Redacció
12 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:17h
El Tribunal de Comptes ha ordenat preventivament l'embargament de les finques d'Irene Rigau per la responsabilitat en l'organització del consulta del 9 de novembre de 2014, segons ha avançat El Mundo. Així mateix, també ha ordenat que s'embargui la casa d'Artur Mas al carrer Tuset de Barcelona, la meitat d'un immoble de Francesc Homs a Taradell, les finques de Joana Ortega a Barcelona, i una propietat de Jordi Vilajoana, excàrrec del Govern. 
 
Aquests immobles cobreixen els 5,2 milions d'euros que el tribunal va imposar a Mas, Ortega, Rigau i Homs pel seu paper en el 9-N. Fins avui, els exdirigents sobiranistes han anat fent pagaments i demanant pròrrogues per tal d'abonar el total de la quantitat. A l'octubre, l'expresident de la Generalitat va pagar 2,2 milions d'euros i va demanar allargar 15 dies el termini per abonar la resta. 

La Unitat d'Actuacions Previstes del Tribunal de Comptes va acreditar l'ingrés d'aquests 2,2 milions d'euros i va acceptar la pròrroga i 15 dies hàbils per a la resta de la fiança. Aquest termini va finalitzar el 16 de novembre i l'expresident i els exconsellers avalar amb les seves propietats. A mitjans de novembre, el Tribunal de Comptes va iniciar els tràmits d'embargament de les propietats de Mas, Ortega, Rigau i Homs per valor de 2,4 milions d'euros, els diners que manquen per abonar els 5,2 milions per la consulta del 9-N.