ERC, Junts per Catalunya i el PSC, de campanya pel Ripollès

Els republicans han fet actes a Camprodon i a Ogassa amb la presència de la Directora General d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata | Junts per Catalunya ha fet campanya a les fires de Nadal i encara un cap de setmana on rebrà la visita de la cap de llista per Girona, Gemma Geis | El PSC ha aterrat al Ripollès amb la presència de Ramon Espadaler -número tres per Barcelona- i els dos primers per Girona, Rafel Bruguera i Montse Surroca

ERC ha fet campanya a Ogassa i Camprodon amb la presència de la Directora General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata
ERC ha fet campanya a Ogassa i Camprodon amb la presència de la Directora General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata | ERC Ripollès
Isaac Muntadas
12 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:30h
La primera setmana de campanya electoral al Ripollès de cara a les eleccions del proper 21-D ha estat intensa. Alguns dels partits majoritaris que concorren en aquests comicis han estat presents a la comarca per tractar de convèncer els indecisos que encara puguin quedar. ERC, Junts per Catalunya i el PSC han fet diversos actes de campanya al Ripollès aquests darrers dies.

Sota l'eslògan de campanya ''la democràcia sempre guanya'', Esquerra va fer dues xerrades a Ogassa i a Camprodon amb la presència de la Directora General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya i vicesecretària general d'entorn, de gestió del coneixement i de dones d'ERC, Mireia Mata. Als actes també hi van assistir els dos candidats comarcals dels republicans, Carme Freixa (alcaldessa de Vallfogona de Ripollès) i el regidor de Sant Joan de les Abadesses, Sergi Albrich -números 11 i 19 per Girona-; l'alcalde d'Ogassa, Josep Tremps, i el regidor Xavier Vilarrassa; i la regidora de Cultura a l'Ajuntament de Camprodon, Anna Colomer. Entre els dos actes s'hi van aplegar una quarantena de persones.
 

Mata, Tremps, Freixa i Albrich en l'acte de campanya dels republicans a Ogassa Foto: ERC Ripollès


Mata va centrar el seu discurs en carregar contra l'article 155 de la constitució aplicat pel govern central, del qual va dir que ''minva la seguretat de Catalunya''. Per exemplificar-ho, la DGI de la Generalitat va explicar que l'aplicació continuada d'aquest article tan polèmic provoca la disminució de l'armament dels Mossos d'Esquadra -en plena alerta gihadista de grau 4 sobre 5- o el retrocés de la sanitat catalana per l'aturada del funcionament de l'administració.

Mata va assegurar que els comicis del proper 21-D ''no són unes eleccions normals'' pel context en què es troben alguns dels candidats: una part a la presó, altres en llibertat sota fiança i la resta a l'exili. ''Volem un govern fort per legitimar el govern de Catalunya i restablir les nostres legítimes institucions'', va insistir. Per la republicana, la victòria del ''bloc de partits del 155'' suposaria tancar TV3 i atacar l'escola catalana. A més, Mata va explicar que les pensions només es podrien garantir a la República Catalana i que, per culpa el 155, s'ha eliminat la Llei de Renda Garantida per a les persones i 46 lleis més -moltes de caràcter social- elaborades pel Parlament.
 

Freixa, Mata i Colomer a l'acte d'ERC, a Camprodon Foto: ERC Ripollès


Paral·lelament als actes que pivoten al voltant d'establir un contacte físic amb els ciutadans, des del primer dia de campanya els republicans també volen arribar als seus electors des de les xarxes socials. Per aquest motiu, Esquerra va iniciar un fil a Twitter en què cada dia un o diversos càrrecs electes d'ERC dels diferents municipis del Ripollès expliquen per quins motius s'ha de consolidar la República Catalana.