Jordi Munell serà el candidat del PDECat al Ripollès en les eleccions del 21-D

Per part d'ERC, Carme Freixa i Sergi Albrich, han estat els escollits per representar la comarca | La CUP ha de decidir si es presenta a les eleccions del 21-D en l'assamblea nacional d'aquest diumenge.

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, serà novament el candidat del PDECat del Ripollès per anar als comicis del 21-D
L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, serà novament el candidat del PDECat del Ripollès per anar als comicis del 21-D | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas
10 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:47h
A només 41 dies de les eleccions autonòmiques del 21-D imposades per Govern central a través de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, els principals partits del Ripollès ja han designat els seus candidats per concórrer a les llistes electorals per Girona. Les xarxes socials han estat els canals del PDECat i d'ERC per donar a conèixer els escollits per representar el país en aquest moment tan transcendental en què la llista unitària sembla haver-se esfumat definitivament i, al final, tot indica que cada partit concorrerà amb les seves sigles.

Per part del PDECat, l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va ser novament l'escollit per representar el Partit Demòcrata al Ripollès en una assemblea, aquest passat dimecres al vespre, en què van assistir-hi una vintena de membres del partit d'arreu de la comarca. Munell ja estat diputat al Parlament de Catalunya durant aquesta legislatura (2015-2017) anant de número 8 a la llista de Girona de Junts pel Sí -que va obtenir 11 regidors per aquesta demarcació-. El batlle ripollès intentarà repetir com a diputat, tot i que aquesta vegada ho tindrà més complicat per entrar per dos motius. El fet d'anar en llistes separades i els mals resultats que auguren les enquestes pel PDECat li traurien moltes opcions de tenir cadira al Parlament, llevat que anés dels primers a la llista. Cal recordar que Munell és un dels 70 diputats que va votar afirmativament la declaració d'independència del passat 27-S.
 
En canvi, ERC va anunciar aquest dijous que l'alcaldessa de Vallfogona de Ripollès i presidenta dels republicans a la comarca, Carme Freixa, i el regidor de Sant Joan de les Abadesses, Sergi Albrich, seran els dos candidats escollits del Ripollès per anar a les llistes de Girona. Caldrà veure quina posició ocupen per veure si tenen opcions d'entrar al Parlament. En el cas de Freixa, l'alcaldessa ja va anar a la llista de Junts pel Sí en els comicis del passat 27-S, però en una posició simbòlica ja que anava de setena suplent. En canvi, per Albrich serà la primera experiència en una llista a les eleccions del Parlament de Catalunya.
 

L'alcaldessa de Vallfogona de Ripollès, Carme Freixa, i el regidor de Sant Joan de les Abadesses, Sergi Albrich, sean els candidats d'ERC del Ripollès a les eleccions del 21-D Foto: ERC Ripollès


De moment, no se sap si la CUP presentarà llista en aquestes eleccions que consideren ''il·legítimes''. La decisió de la formació de l'esquerra independentista la prendrà la militància en l'assemblea nacional del proper diumenge 12 de novembre. En les darreres eleccions, la representant dels cupaires a la comarca va ser la regidora de Campdevànol, Mariona Baraldés, que va anar de número 8 a la llista per Girona -només va entrar un diputat per aquesta demarcació-.