Setcases

La moció de censura de Setcases per fer fora Carlos Fernández no es farà perquè no s'ajusta a llei

És la conclusió a què arribat la secretària municipal que aquest dilluns ha entrat un informe desfavorable

per Redacció, 30 d'octubre de 2017 a les 17:37 |
El portaveu del PSC, Carlos Fernández. | Isaac Muntadas
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
No hi haurà moció de censura contra l'actual alcalde de Setcases, Carlos Fernández, perquè no s'ajusta a la llei. És la conclusió a què ha arribat la secretària municipal després d'estudiar a fons el tema. "La moció de censura presentada pels tres regidors no compleix amb tots els requisits assenyalats a l'esmentat article" (197.1.a de la Llei Orgànica del règim electoral general), recull la secretària en l'informe que modifica l'anterior que havia fet i que era favorable a la moció. Cal recordar que el passat 2 d'octubre tres regidors de l'equip de govern van presentar la moció al·legant desavinences per temes de gestió i decisions "unilaterals" que Fernández hauria pres durant els dos anys de mandat. El batlle va presentar-hi al·legacions i la secretària municipal va decidir suspendre el ple extraordinari previst el 17 d'octubre i obrir un període de deu dies hàbils per prendre una decisió. Aquest dilluns s'acabava el termini.

Segons ha explicat el regidor de Setcases Santi Molas, la llei no contempla que els impulsors de la moció formin part del mateix partit –com és el cas de dos dels tres regidors que l'han presentada- i aquest és un dels arguments recollits per part de la secretària en aquest informe desfavorable que ha entrat a l'ajuntament aquest migdia. Els edils afirmen que continuaran treballant per al poble però no descarten futures dimissions, si bé es donen un temps de reflexió per decidir què fer a partir d'ara. 


Pel que fa a l'alcalde, Carlos Fernández, ha assegurat aquest dilluns no tenir coneixement de l'informe i tampoc ha precisat si les al·legacions que ha presentat eren de caire jurídic com havia anunciat fa uns dies. 

Els tres regidors que van presentar la moció són Santi Molas, Anna Vila i Joan Casadevall (l'únic del PDeCAT), i confiaven que prosperés perquè tenien majoria. Són els mateixos que fa unes setmanes van demanar un ple extraordinari perquè l'Ajuntament donés suport al Referèndum de l'1-O, atès que l'alcalde no era partidari de cedir els espais municipals. Finalment, el ple va votar-hi a favor malgrat que Fernández tampoc s'hi va sumar. 

L'equip de govern està format per cinc regidors i no hi ha oposició. Fernández encapçalava la llista afiliada al PSC de Progrés Municipal i va ser proclamat alcalde tot i no ser el candidat més votat en les llistes obertes. En l'anterior legislatura també havia estat el batlle del municipi. 

 

Participació