Èxit rotund de la Vandàlica BTT amb una bona participació

La marxa ciclista organitzada per la Unió Ciclista Campdevànol ha comptat amb una participació de 221 ciclistes repartits entre els dos recorreguts | Javier Suescun i Pau Vilà han estat els vencedors de la prova llarga i curta respectivament. Ainhoa Aguilar ha estat la guanyadora en dones del circuit de 21km

La Vandàlica Btt ha superat totes les expectatives amb una participació de 221 ciclistes entre els dos recorreguts | Vandàlica Btt
Isaac Muntadas
24 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:26h
La primera edició de la Vandàlica BTT ha estat un èxit en tots els sentits. Aquesta marxa cicloturista no-competitiva de muntanya, organitzada per la Unió Ciclista Campdevànol, que s'ha estrenat aquest diumenge al municipi ha aglutinat les dues premisses per forjar un futur exitós. Un circuit espectacular pels paratges naturals de l'entorn que han satisfet a tothom i una organització que ha superat les expectatives. Però la clau, sens dubte, ha estat l'elevada participació i és que sense els ciclistes hauria estat impossible que la Vandàlica BTT pogués triomfar. L'organització, per evitar una aglomeració de bicicletes pel bosc que poguessin perjudicar la fauna i la flora, va limitar les inscripcions a 250 participants. Una xifra que pràcticament s'ha omplert en aquesta primera edició. I és que entre els dos recorreguts -el de 21 i el de 38 quilòmetres- s'han apuntat 221 ciclistes -119 al circuit llarg i 102, al curt-. Un número molt superior a les persones inscrites a través d'Internet prèviament (142).

De fet, un dels èxits d'aquesta prova ha estat la publicitat que s'ha fet de la Vandàlica BTT a través de les xarxes socials amb una menció especial a l'espectacular vídeo de presentació que ha atret molts participants, sobretot, a última hora. I això que aquest diumenge es va despertar amb un dia tapat, fred i, en alguns punts, amb boira baixa. Un ambient que podia fer retrocedir els menys decidits, però que realment era perfecte per la pràctica de la mountain bike mentre no plogués. Tot i així, a mesura que el dia avançava, el sol s'obria pas a través del cel i, cap al migdia, la jornada ja era radiant i rodona per fer unes pedalades. A més, la marxa va estar complementada amb una arribada plena d'activitats i serveis que, de ben segur, convertiran la Vandàlica BTT en una prova esportiva de referència al calendari de cicloturistes. Paradetes amb merchandising, roba ciclista, inflables, circuit de bicicletes pels més petits, servei de neteja o una zona per menjar i recuperar forces era el què es podia trobar a la plaça de la Mainada -el punt de sortida i arribada dels dos recorreguts-.

A la prova llarga de 38 quilòmetres hi han participat 119 ciclistes, mentre que a la curta de 21 quilòmetres, 102 Foto: Vandàlica Btt

Els resultats, el menys important

Sembla evident que, amb el temps, aquesta marxa cicloturista esdevindrà competitiva, però de moment no es donen trofeus als millors ciclistes de cada recorregut. Tot i així, es va fer un reconeixement simbòlic als millors classificats de cada circuit. El corredor navarrès de l'equip professional Conor-Saltoki Navarra convidat per l'organització, Javier Suescun, va ser el vencedor de la prova llarga de 38 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu amb un temps de 2h 32min i 54seg. El navarrès va guanyar amb relativa comoditat la prova, ja que va treure pràcticament vuit minuts d'avantatge al segon classificat, Xavier Sadurní del Bike Abadesses (2h 40min 42seg). El podi el va completar Juanjo Rosal de la Unió Ciclista Vilanova (2h 41min 33seg). En la categoria femenina no hi va haver participació, una petita taca a l'expedient que s'haurà de solucionar de cara l'any que ve portant alguna primera espasa del ciclisme femení.

En el circuit curt de 21 quilòmetres i 550 metres de desnivell positiu, es va imposar el jove Pau Vilà amb un temps de 1h 10min 44seg. La prova va ser més disputada perquè en un marge de tres minuts van arribar els dos integrants que faltaven per completar el podi. Albert Pérez (1h 12min 50seg) i Pere Bartrolí (1h 13min 12seg). En canvi, en la categoria femenina les ciclistes del Terrassa Ciclisme Club van copar tot el podi amb un triplet històric. Ainhoa Aguilar (1h 20 min 41seg) va ser la millor dona i, a més, va aconseguir un top deu molt meritori (novena). Per la seva part, Alexandra Moreno i Olga Alejandra van decidir la seva sort a l'esprint final amb victòria per la primera per dos segons (1h 26min 25seg a 1h 26min 27seg).

El podi de la prova llarga de la Vandàlica Btt. Javier Suescun (tercer per la dreta) ha estat el vencedor Foto: Vandàlica Btt

Recorregut ''preciós''

Tots els participants que van recórrer algun dels dos traçats de la prova es van mostrar molt satisfets dels paratges per on passava. La cursa curta avançava pel camí Ral hi anava fins a Busachs i llavors s'endinsava per les pistes del Torrent de la Cabana fins a desembocar a la casa d'Estiula. D'allà el camí pujava fins a la Garsa abans de tornar a baixar per aquestes pistes fins a tornar al camí Ral i arribar a Campdevànol a la línia de meta. Per la seva part, el recorregut més llarg creuava a l'altra banda de la carretera en comptes de tornar al camí Ral i s'enfilava cap a Sant Pere d'Aüira passant pel coll de la Batalla i arribava fins al pla de la Tomba. Lloc on s'agafaven una sèrie de corriols per tornar al municipi. Veient com ha anat aquesta edició, per l'any que ve ja es preveu que es puguin esgotar les inscripcions.

Els dos primers classificats de la prova llarga a l'avituallament de les Cases, situat al quilòmetre 10,7 Foto: Isaac Muntadas