«Llibertat!», Ripoll demana l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Una concentració a la plaça de l'Ajuntament acompanya la manifestació central a Barcelona

La plaça de l'Ajuntament de Ripoll il·luminada amb espelmes per demanar l'alliberament de Sànchez i Cuixart
La plaça de l'Ajuntament de Ripoll il·luminada amb espelmes per demanar l'alliberament de Sànchez i Cuixart | NacióRipollès
17 d'octubre del 2017
Actualitzat el 18 d'octubre a les 10:12h
Després de la presó preventiva decretada per l'Audiència Nacional per als presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, ambdues entitats han convocat aquest vespre concentracions amb espelmes arreu de Catalunya, per acompanyar una convocatòria central a Barcelona, al Passeig de Gràcia amb Diagonal. Al Ripollès, el lloc escollit per realitzar la concentració ha estat la plaça de l'Ajuntament de Ripoll, que s'ha omplert de gent que l'han il·luminat amb espelmes.
 
El recolzament del Ripollès als dos empresonats ha estat clara, amb crits de "Llibertat" que s'han escoltat durant tota la concentració. Després dels parlaments de les autoritats i dels membres de les entitats sobiranistes de la comarca, també s'ha cantat "Els Segadors".
 
A les 12 del matí, la gent ja s'havia reunit a la plaça de l'Ajuntament, i diferents empreses i entitats com la fàbrica Matrix, el Consell Comarcal del Ripollès o l'Hospital de Campdevànol han seguit la convocatòria, realitzant una aturada. Altres ajuntaments com el de Ribes de Freser, Sant Joan de les Abadesses i Camprodon també s'han sumat a la condemna de la detenció dels dos presidents de les entitats sobiranistes.
 

Espelmes enceses a Ripoll. Foto: NacióRipollès

 

Concentració a Ripoll en suport a Sànchez i Cuixart. Foto: NacióRipollès

 

Concentració a Ripoll en suport a Sànchez i Cuixart. Foto: NacióRipollès