Consistori Infantil de Ripoll

Ripoll té nova alcaldessa i consistori infantils

Sílvia Freixa, de l'escola Vedruna, és la nova batllessa infantil

per Redacció, 17 d'octubre de 2017 a les 11:21 |
Els membres del Consistori Infantil de Ripoll del curs 2017-18 | Aj. Ripoll
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dilluns 16 d'octubre es va constituir a la sala de plens de l'Ajuntament de Ripoll el sisè consistori infantil de la vila. La sala, plena de gom a gom, va quedar atapeïda de nens i nenes de 6è curs de les escoles, juntament amb els seus pares i mares, mestres i familiars. Tots ells van voler acompanyar els dos representants de 6è de cada escola de Ripoll que presentaven la seva candidatura a l'alcaldia infantil del curs 2017-18.

Els representants del consistori del curs 2016-17, que deixaven els seus càrrecs, així com l'alcalde Jordi Munell i regidors i equip de govern, van assistir també a l'acte. Després que cada infant es presentés i defensés la seva candidatura, es va passar a les votacions, que són secretes i no permet votar-se a un mateix, tal com recull el reglament del mateix consistori infantil.


Les votacions van ser molt renyides i acabat l'escrutini es va proclamar com a alcaldessa infantil a Sílvia Freixa, de l'escola Vedruna. Amb aquesta elecció, ja es compta amb una alcaldia infantil en femení els darrers cinc anys.

L'assignació de les diferents regidories entre els altres candidats es va fer per sorteig, i a petició del consistori sortint, la figura del secretari, en lloc de fer-se per votació, també es va escollir per sorteig.


Tal com ja s'ha fet en els tres exercicis anteriors, el consistori infantil disposa d'un pressupost de 5.000 euros, que haurà de distribuir d'acord amb les propostes que aprovi el seu plenari, aplicant un exercici de responsabilitat i coherència. El consistori infantil és un projecte pedagògic que es recull en el programa de Ripoll, Ciutat Educadora.

A continuació, en detall, els membres del nou consistori infantil de Ripoll:


Escola Salesiana
Joan Turrats - R. de Comerç, Fires i Mercats
Carla Ariza - R. de Seguretat Ciutadana, Convivència i Participació

Escola Vedruna
Sílvia Freixa - Alcaldessa i R. d'Ensenyament i Coneixement
Aina Bonfill - R. de Cultura, Tradicions i Festes

Escola Joan Maragall
Nil López - Secretari, R. d'Entitats, Associacions, Obres, Serveis i Noves Tecnologies
Marc Sala - R. de Barris, Neteja Viària i Medi Ambient

Escola Tomàs Raguer
Judith Cruz - R. de Benestar i Família,Gent Gran i Esports
Roger Erra - R. de Serveis Econòmics, Adm.General i Promoció Econòmica

Escola Ramon Suriñach
Bella Serra - R. de Turisme i Joventut
Yousra Ahazrir - R. de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa

 

Participació