Suspesa la moció de censura contra l'alcalde de Setcases, Carlos Fernández

S'havia de celebrar aquest dimarts |Es tracta d'una decisió de la secretària per estudiar la informació que ha de presentar l'alcalde

L'alcalde de Setcases, Carlos Fernández, durant un ple del Consell Comarcal
L'alcalde de Setcases, Carlos Fernández, durant un ple del Consell Comarcal | Isaac Muntadas
Redacció
16 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:12h
Aquest dimarts s'havia de celebrar un ple extraordinari a Setcases per debatre la moció de censura contra l'alcalde Carlos Fernández, però s'ha suspès a petició de la secretària municipal. El motiu són uns dubtes jurídics que s'han plantejat després que Fernández assegurés tenir uns altres dictàmens que no coincideixen amb l'informe de la secretària sobre el ple extraordinari.

Per tal de poder tenir una visió global i a l'espera de poder estudiar la documentació que aporti el batlle, la decisió ha estat la de suspendre el ple. La resolució es decidirà abans dels deu dies hàbils per poder convocar de nou un ple on es debati la moció de censura.

El 2 d'octubre passat tres regidors de l'equip de govern van presentar la moció per fer fora l'actual alcalde. Ho van fer al·legant desavinences per temes de gestió i decisions "unilaterals" que hauria pres durant aquests dos anys de mandat. L'alcalde va informar la secretària municipal que tenia documents jurídics que no coincidien amb l'informe amb què va convocar el ple extraordinari de la moció. Ho va fer mitjançant un decret d'alcaldia amb data de 10 d'octubre.

Fernández se sent "víctima" d'un procés vinculat amb l'1-O

Ara, la secretària espera que ben aviat se li traslladi còpia d'aquests dictàmens jurídics per així poder-los estudiar i tenir una visió global. Carlos Fernández ha explicat a l'ACN que se sent "víctima" de tot un procés vinculat amb l'1-O. Cal recordar que els tres regidors que van presentar la moció de censura i que confien guanyar perquè tenen majoria són els mateixos que van demanar un ple extraordinari perquè l'Ajuntament donés suport al Referèndum.

L'alcalde de Setcases va ser l'únic del Ripollès que no va cedir espais municipals pel referèndum al·legant que havia de defensar els interessos i voluntats de tot el poble i ajustar-se a la legalitat. Finalment, però, es va decidir per ple donar suport a la votació de l'1 d'octubre.

Pel que fa a la documentació jurídica, Fernández considera que la moció de censura s'ha presentat de forma "precipitada" i que "podria no ajustar-se a dret".

L'equip de govern està format per cinc regidors i no hi ha oposició. Fernández encapçalava la llista afiliada al PSC de Progrés Municipal i va ser proclamat alcalde tot i no ser el candidat més votat en les llistes obertes. En l'anterior legislatura també havia estat alcalde.