La Fira de Santa Teresa omple Ripoll amb bestiar oví de la comarca i d'arreu

S'ha celebrat aquest diumenge al passeig del Mestre Guich i a la plaça Escorxador

La Fira Catalana de l'Ovella s'ha celebrat aquest diumenge a Ripoll
La Fira Catalana de l'Ovella s'ha celebrat aquest diumenge a Ripoll | Xevi Pujol
15 d'octubre del 2017
Actualitzat el 16 d'octubre a les 8:09h
La Fira de Santa Teresa i Fira Catalana de l'Ovella ha arribat un any més a Ripoll aquest diumenge. La cita tradicional del 15 d'octubre ha comptat amb mostres de bestiar oví de fins a 29 ramaders diferents, que han vingut bàsicament de diferents indrets de la comarca del Ripollès, però també de l'Empordà i del Pallars.

El passeig del Mestre Guich i a la plaça Escorxador han estat l'escenari de la mostra, des de les 9.30 hores del matí i fins a les 14 h del migdia. Els animals eren de raça ripollesa i d'altres races autòctones de tot Catalunya.
 

Un concurs ha donat diferents premis al bestiar oví. Foto: Xevi Pujol


Durant el matí, s'ha fet el concurs de bestiar, que ha comptat amb diferents premis. El millor animal de la fira ha estat considerada una ovella de Cal Picola (Ogassa), que tenia el número 74391. També Cal Picola ha ostentat el primer premi en el millor lot d'ovelles, mentre que el segon ha anat cap a Can Gori (Peralada) i el tercer ha estat per Cal Pere Miquel (Castellar de N'Hug).

Pel que fa al premi al millor marrà, aquest ha estat El Mas (Sora), mentre que el segon ha anat cap a Cal Pere Miquel de Castellar de N'Hug i el tercer per a Cal Coix de Batet (Ribes de Freser). 
 

Altres animals també han pres part de la mostra. Foto: Xevi Pujol


El primer premi del millor lot de xaies ha anat cap a La Cabana (Campdevànol), el segon cap a la granja Llorenç Anglades de Vilert i el tercer a El Mas de Sora. El millor collar amb borromba ha estat pel Mas Llastanosa de Vallfogona de Ripollès.

També hi ha hagut un esmorzar amb productes derivats del xai i un espectacle itinerant, "Transhumància", de la companyia Xip Xap. Paral·lelament, al centre cívic i cultural Eudald Graells s'hi ha presentat el llibre "Camins de memòria. La ruta transhumant del pastor Josep Trilla", de Carles Masoliver Pagès. Durant tot el dia, la mostra de bestiar ha anat acompanyada de parades d'artesania i d'un mercat tradicional al centre de la vila.
 

Fira de Santa Teresa i Fira Catalana de l'Ovella de Ripoll 2017 Foto: Xevi Pujol

 

Fira de Santa Teresa i Fira Catalana de l'Ovella de Ripoll 2017 Foto: Xevi Pujol

 

Fira de Santa Teresa i Fira Catalana de l'Ovella de Ripoll 2017 Foto: Xevi Pujol

 

Fira de Santa Teresa i Fira Catalana de l'Ovella de Ripoll 2017 Foto: Xevi Pujol