Carbasses de tots els tipus arriben a Sant Joan de les Abadesses

El pròxim diumenge 22 d'octubre els cultivadors més destacats es citen a la Fira de la Carbassa

Una edició passada de la Fira de la Carbassa de Sant Joan de les Abadesses
Una edició passada de la Fira de la Carbassa de Sant Joan de les Abadesses | Marc Cargol
Redacció
15 d'octubre del 2017
El pròxim 22 d'octubre arriba a Sant Joan de les Abadesses la VIII Fira de la Carbassa, per donar oficialment la benvinguda a la tardor. Durant tot el dia, a la plaça Clavé de la localitat hi haurà parades de productes relacionats amb la carbassa, tallers adreçats als més menuts, degustacions, plats cuinats allà mateix i demostracions.

Els cultivadors més destacats de tot l'estat solen acudir a la cita, que en poques edicions ja es va consolidar dins el calendari. S'hi poden veure els exemplars més grans de l'any, i l'octubre passat es va veure la carbassa que va assolir el rècord estatal, pesant 614,5 quilograms, i que venia de Cantalobos (Osca).

Premis a les carbasses més grans

A dos quarts de vuit del matí ja aniran arribant els participants del concurs de carbasses grans de la fira, que seran verificades i pesades per establir-ne la classificació. Hi haurà 1.300 euros en premis que es repartiran entre les tres més pesades, a més dels exemplars més grans en l'àmbit local, comarcal i la carbassa més original.

A partir de les onze del matí ja estaran exposades i s'obriran les parades de la fira, que hi seran durant tot el dia. Entre les activitats hi destaca la degustació de crema de carbassa del restaurant La Teuleria, un taller de cuina adreçat a infants, i una demostració de l'art de fer escultures amb carbasses a càrrec de l'escultora Xiu Duset. Com a novetat, el Grup Fotogràfic Abadesses ha organitzat un concurs que premiarà les millors instantànies fetes durant la jornada.
 

Fira de la Carbassa de Sant Joan de les Abadesses. Foto: Marc Cargol


Assistència massiva d'autocaravanes

A la vila, s'hi habilitaran fins a 200 places per a autocaravanes, ja que se n'espera una assistència massiva. Durant el divendres i el dissabte ja es faran activitats per la gent que hi arribarà durant aquells dies. En l'anterior edició, van assistir prop de 150 vehicles d'aquest tipus.

Es tracta d'una activitat organitzada per l'associació Carbassaires de Sant Joan de les Abadesses, amb la col·laboració de l'Ajuntament, la Diputació de Girona, la Unió de Botiguers, Salvat Pastissers, La Teuleria, el Grup Fotogràfic Abadesses i la Cervesa Artesana Minera, a més del suport de voluntaris, firaires, cultivadors i artesans, que han fet possible la consolidació d'aquesta cita en el calendari de fires i mercats del Ripollès.
 

Cartell de la Fira. Foto: Aj. Sant Joan de les Abadesses