Una multitudinària assemblea tanca la Capitalitat Europea del Ferro a Campdevànol

Delegacions de 18 ciutats d'arreu d'Europa van conèixer la població i la cultura catalana

Assemblea a la Sala Diagonal amb delegacions de 18 ciutats europees
Assemblea a la Sala Diagonal amb delegacions de 18 ciutats europees | Twitter / @CampdeFerro
Redacció
09 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:43h
Campdevànol ha tancat aquest cap de setmana la Capitalitat Europea del Ferro, que ha ostentat durant l'any 2017. Durant l'any s'han anat succeint actes relacionats amb la farga catalana, la tradició clavetaire, la metal·lúrgia d'avantguarda i Europa. Dins d'aquestes accions, es va celebrar una nova edició de la Biennal del Metall i es va poder portar la Dansa de la Gala fins a Brusel·les, però el punt culminant de tota l'efemèride ha arribat des del 5 al 8 d'octubre amb la 17a Assemblea General del Cercle Europeu de Ciutats del Metall.

Aquesta assemblea va ser un èxit sense precedents, ja que va comptar amb delegacions de 18 ciutats, totes les membres del Cercle. Per tant, més de 100 congressistes es van donar cita durant aquests últims dies a Campdevànol, que es va omplir d'atraccions, mostres, exposicions, degustacions i activitats de tota mena.
 

Les delegacions visiten l'Hospital de Campdevànol. Foto: @CampdeFerro


Les 18 ciutats van fer balanç durant l'assemblea de la feina feta el darrer any, i es van mostrar diferents projectes que es duen a terme en relació amb el metall. També hi va haver temps per mostrar la població de Campdevànol als països visitants, i d'aquesta manera se'ls va fer una visita per l'escola Pirineu i per l'Hospital Comarcal, així com per la nova seu de Soldatal a Ripoll. Durant la tarda del divendres, es va fer una exposició cultural amb muntatges escènics de l'escola, de la secció sardanista del GEC i de la cobla Ripollesa, per tal d'ensenyar les tradicions als visitants.

Per tant, a banda de les mostres dels forjadors al centre de Campdevànol, la cultura catalana i de la comarca va prendre el protagonisme durant els 4 dies d'assemblea. Així doncs, van participar dels actes els grallers i geganters de Campdevànol, els de Vallfogona de Ripollès i els Diables de Ripoll. La Dansa de la Gala es va ballar també, de nit i en ple octubre.
 

Mostra de balls tradicionals a l'Assemblea Europea del Metall de Campdevànol. Foto: @CampdeFerro


El conseller Turull presideix el sopar de cloenda

Després de portar als participants de l'assemblea de visita a la Vall de Núria mitjançant el cremallera, es va fer un gran sopar de cloenda de la capitalitat a la Sala Diagonal. El conseller de Presidència Jordi Turull el va presidir, i la fi de festa va arribar amb un concert de la mà de Montserrat Martí, Jordi Galán i Anna Creixells. D'aquesta manera, doncs, Campdevànol va donar per acabat l'any en el qual ha estat la Capital Europea del Ferro.
 

Jordi Turull al sopar de cloenda de l'Assemblea, a la Sala Diagonal. Foto: @CampdeFerro