La policia espanyola suspèn l'expedició del DNI als ajuntaments per «seguretat»

La instrucció no té "contingut polític", però està motivada per la situació dels últims dies, segons fonts del cos

Redacció
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:05h
Una dona renovant el DNI a Sabadell
Una dona renovant el DNI a Sabadell | Juanma Peláez
La policia espanyola ha suspès de forma provisional l'expedició del DNI als municipis que no tenen comissaria de tramitació per part d'equips mòbils per motius de seguretat davant la situació política i social dels últims dies a Catalunya.

Es tracta d'una instrucció de la prefectura superior de la policia espanyola a Catalunya i les mateixes fonts han puntualitzat que no és una decisió de "contingut polític", sinó per seguretat i de caràcter preventiu. Fonts de la policia espanyola precisen que, si bé els equips mòbils d'expedició del DNI amb agents i auxiliars no han rebut amenaces, sí que han percebut certs comentaris indirectes que han motivat aquesta suspensió cautelar del servei. La policia espanyola continuarà expedint DNIs amb els equips mòbils a hospitals i centres penitenciaris.

Precisament l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental) ha informat aquest dimecres que l'equip de la unitat mòbil de la policia espanyola que expedeix el DNI havia comunicat al consistori l'anul·lació del servei fins a nova ordre en compliment de la instrucció. En aquest municipi, les persones que tenien cita concertada per l'octubre o novembre amb la unitat mòbil del DNI hauran de posar-se en contacte amb la Comissaria de Sabadell o bé demanar cita prèvia en línia per expedir el document.