Tria de Mulats d'Espinavell

Espinavell, a punt per a una nova edició de la Tria de Mulats

A la fira ramadera hi participen explotacions ramaderes de Molló, Camprodon i Llanars

per Redacció , 6 d'octubre de 2017 a les 09:55 |
Els mulats travessant el Ritort a Espinavell | A
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El pròxim divendres 13 d'octubre es durà a terme una nova edició de la Tria de Mulats d'Espinavell. Aquesta es tracta d'una fira ramadera d'arrel tradicional, que un any més aplegarà uns 300 caps de bestiar equí procedents de 13 explotacions ramaderes dels municipis de Molló, Llanars i Camprodon. La fira té una forta repercussió econòmica al sector turístic de la Vall de Camprodon i a la comarca en general.

Per la Tria, les explotacions ramaderes portaran els seus escamots d'equins des de les pastures de muntanya, on han passat l'estiu, fins a les Planes d'Espinavell, on se celebra la fira. També hi haurà un apartat comercial de l'esdeveniment, amb unes 40 parades de productes tradicionals com ara embotits, formatges, maquinària agrícola o pastisseria.


L'Ajuntament de Molló habilitarà un aparcament amb capacitat per més de 400 vehicles per assegurar la mobilitat a Espinavell, així com un servei de bus gratuït entre Molló i la fira, que funcionarà ininterrompudament des de les 7.00 a les 17.00 hores.

Els actes de la fira seran els habituals de cada any. Segons informa l'Ajuntament de Molló, a partir de les 10 hores, i durant tot el dia hi haurà la fira ramadera amb l'exposició i venda de bestiar equí, així com de la fira comercial amb venda de productes artesanals. A partir de les 10 hores tindrà lloc la baixada del bestiar, que un any més travessarà el riu Ritort al seu pas per Espinavell. A les 12.30 hores hi haurà l'entrega de premis als millors exemplars (en les categories d'euga, pollina, semental, parella i escamot), i a la tarda es durà a terme la tria de mulats (separació dels pollins de les eugues).

 

Cartell de la Tria de Mulats d'Espinavell del 2017 Foto: Aj. Molló

 

Participació