Ripoll es converteix durant tres dies en la capital europea del formatge

La Fira Europea del Formatge va portar 14 formatgeries a la plaça de la Lira

Una parada de la Fira Europea del Formatge
Una parada de la Fira Europea del Formatge | Xevi Pujol
Redacció
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:15h
Ripoll es va convertir durant tres dies en la capital d'Europa del formatge, amb l'aterratge de la tercera edició de la Fira Europea del Formatge, que va durar del divendres 29 de setembre fins a l'1 d'octubre. En un cap de setmana marcat per la política, també hi va haver espai per la gastronomia de qualitat, en una fira on hi van confluir els formatges locals de la comarca sota el paraigua de la marca Producte del Ripollès amb els formatges europeus, principalment de la península.
 

Fins a 14 formatgers van protagonitzar l'edeveniment. Foto: Xevi Pujol


Enguany s'hi van poder degustar cinc formatges comarcals (Roura Soler, Muuu Beee, Palou, Pujol Orra i Mas el Lladré) i nou d'estrangers vinguts de diversos indrets com són la Quesería Aranburu Elkartea (Denominació d'origen Idiazábal), Quesería Los Puertos (DO Cabrales), Quesería Doña Francisca (DO Torta del Casar), Quesería Villaluenga del Rosario, Formatgeria Binisegui Vell i Nou (DO Maó Menorca) i Queijeria Joaquim Duarte Alves de Fundão. D'altra banda, també s'hi va veure representada la cervesa Minera i la Celler (DO Empordà).
 

La fira va ocupar la plaça de la Lira durant tres dies. Foto: Xevi Pujol


La "Cheese Route", principal novetat

La gran novetat d'enguany va ser la "Cheese Route", una activitat que va consistir en una nit de tapes fetes pels formatgers. Algunes de les tapes estaven elaborades pels mateixos formatgers i, d'altres, per l'Aula d'Hostaleria, que es va oferir a fer les tapes d'algun d'aquests artesans. Els assistents van poder comprar els tiquets per degustar-les, i cada tapa tenia un valor d'entre dos o tres tiquets en funció de si els ingredients eren més o menys cars. A més, la vetllada va ser amenitzada per un concert de música en directe de jazz amb "Maria Lamata Jazz Duet".
 

Tast de tapes a la Fira Europea del Formatge a Ripoll. Foto: Xevi Pujol


Diversos restaurants col·laboradors de l'esdeveniment també van fer menús especials durant el cap de setmana relacionats, òbviament, amb el formatge. Amb els tiquets de la degustació de la fira, hi havia un descompte especial per a aquests menús, elaborats amb productes del Ripollès.
 

Fira Europea del Formatge a Ripoll. Foto: Xevi Pujol

 

Fira Europea del Formatge a Ripoll. Foto: Xevi Pujol