La Fira del Bestiar arriba a la Vall de Ribes

Se celebra juntament amb la Fira Pirinenca de la Vall de Ribes

Redacció
05 d'octubre del 2017
Fira del Bestiar de Ribes de Freser
Fira del Bestiar de Ribes de Freser | Adrià Costa
Aquest dissabte 7 d'octubre es porta a terme la XXXIII edició de la fira del Bestiar de la Vall de Ribes, la qual es caracteritza per tenir un programa que consisteix amb el típic esmorzar de vedella, popular i obert a tothom a la plaça del pavelló de Ribes de Freser. Al migdia, es realitza la recepció oficial amb les autoritats convidades i es finalitza l'acte cap a l'entrega de premis cap al migdia. Abans, però, els jutges del concurs realitzaran una explicació comentada de la vaca guanyadora.

La fira se celebra juntament amb la Fira Pirinenca de la Vall de Ribes, perquè s'apleguen unes 40 ramaderies del Ripollès i altres comarques veïnes per exposar i vendre el seu bestiar. En total, seran uns 50 els corrals que hi prendran part, amb un centenar de caps de bestiar aproximadament.

Es tracta d'una fira de bestiar d'aptitud càrnia de les més importants de Catalunya, tant en nombre de participants com d'animals exposats. La bruna dels Pirineus és present a gairebé el 80% de les parades de demostració i venda. També es reuneixen professionals del sector ramader, tractants i tot tipus de gent "que cada cop més busca productes de qualitat."

La fira s'intenta dinamitzar des de fa anys amb activitats infantils i de caràcter familiar. Enguany la fira, a part de l'exposició de bestiar i la mostra artesana, disposarà d'un inflable i un espectacle pels nens, i la food truck "La Tartana", amb productes del Ripollès.