Concentracions multitudinàries a Ripoll per l'aturada de país

Unes 3.000 persones van arribar a unir-se a la plaça de l'Ajuntament

La plaça de l'Ajuntament, plena de gom a gom a les sis de la tarda
La plaça de l'Ajuntament, plena de gom a gom a les sis de la tarda | NacióRipollès
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 10:33h
L'aturada de país en resposta a l'acció policial contra el referèndum es va viure, aquest dimarts 3 d'octubre, amb molta intensitat al Ripollès. L'acció de les protestes de la ciutadania es va centrar a Ripoll, on durant tot el dia hi va haver mobilitzacions i concentracions en defensa dels drets i les llibertats. Poc després de les 7.00h del matí, diversos tractors i vehicles van tallar la C-17 a l'entrada sud de la capital de la comarca, i des d'aquell punt es van vertebrar les manifestacions.
 

La C-17 tallada de bon matí a Ripoll per l'aturada general. Foto: Arnau Urgell


Cap a les 11.00 del matí, el tall a la carretera es va convertir en una marxa lenta que va recórrer els carrers de la vila, i que va acabar en una primera concentració al migdia davant de l'Ajuntament. No seria, però l'única imatge multitudinària de gent manifestant-se al centre del poble, ja que després d'un taller de pancartes i de diferents activitats durant les hores centrals del dia, una nova concentració la tornaria a omplir a les sis de la tarda.
 

Concentració a Ripoll a les 12h del matí. Foto: Arnau Urgell


Al voltant de 3.000 persones, segons l'Ajuntament i la policia local, van mostrar el seu rebuig a l'acció de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil contra l'organització del referèndum l'1 d'octubre. Van sonar diferents consignes en contra de la violència, així com "els Segadors" i la música dels Txarango. Va ser una reivindicació festiva que va deixar imatges inèdites de Ripoll.

Pel que fa al seguiment de la vaga general, convocada per la Taula per la Democràcia, es va fer notar a la comarca, amb la majoria de comerços amb la persiana baixada, i la gent abocada als carrers.
 

Una pancarta reclamant el retorn de Guifré el Pilós a Ripoll. Foto: Eudald Pujol

 

Marxa lenta pels carrers de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

 

Aspecte de la plaça de l'Ajuntament de Ripoll durant la concentració de la tarda. Foto: Cedida