Els col·legis electorals resisteixen a Ripoll protegits per la gent

Els Mossos d'Esquadra han fet acte de presència a tots ells aquest matí, però no han entrat |Les urnes ja han arribat als centres

Una multitud davant la Sala Eudald Graells de Ripoll
Una multitud davant la Sala Eudald Graells de Ripoll | Xevi Pujol
01 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:56h

La ciutadania de Ripoll s'ha llevat ben d'hora aquest diumenge 1 d'octubre. Els col·legis electorals de Ripoll s'han omplert de gent des de les sis del matí, i han acollit activitats durant tot el cap de setmana per evitar el seu tancament o precintament per part de la policia. Les urnes també han arribat aquest matí a les meses, i els Mossos d'Esquadra han passat per les diferents seus de votació, però no han entrat a cap d'elles a causa de l'afluència de gent.
 

Una urna a la Sala Eudald Graells de Ripoll. Foto: Xevi Pujol


Els Mossos han aixecat acta i han fet recompte de les persones que es trobaven als centres, cap a les set del matí. Han desistit d'entrar a cap d'ells, ja que la multitud s'ha posat davant els accessos per impedir-ho. Alguns accessos de la Sala Eudald Graells també han estat barrats pels membres de les meses per deixar només una porta lliure per entrar. Precisament en aquest punt de votació, s'han concentrat més d'un centenar de persones.
 

Els Mossos d'Esquadra parlant amb la gent concentrada a l'escola Vedruna. Foto: Xevi Pujol


A l'escola Joan Maragall, més de 200 persones han omplert el pati i quatre tractors s'han aparcat davant del centre per impedir el pas de la policia. Un cartell que posa "Oh benvinguts, passeu passeu" presideix el col·legi electoral.
 

El pati de l'escola Joan Maragall a Ripoll. Foto: Xevi Pujol


Pel que fa a la biblioteca Lambert Mata, un tractor amb un enorme remolc també barra el pas, i unes 75 persones ja hi eren des de bon matí. A l'escola Vedruna, també una seixantena de persones hi són des de bon matí, i la policia tampoc ha pogut entrar-hi.
 

Un tractor bloqueja el pas a la biblioteca Lambert Mata de Ripoll. Foto: Xevi Pujol


Durant el cap de setmana, diverses activitats s'han celebrat als centres de votació, emmarcats dins de la iniciativa Escoles Obertes. Al Joan Maragall, s'ha celebrat la "Gran Festa per la Democràcia", organitzada pel Comitè en Defensa del Referèndum, amb xocolatada, assemblea, cinema a la fresca i festa del pijama. A l'escola Vedruna, s'hi ha celebrat la festa de la Tardor, mentre que als altres centres tampoc hi ha cessat l'activitat.
 

Exterior de l'escola Joan Maragall. Foto: Xevi Pujol

 

Una multitud davant la Sala Eudald Graells de Ripoll. Foto: Xevi Pujol

 

Exterior de la biblioteca Lambert Mata. Foto: Xevi Pujol

 

Una de les activitats que s'han fet per mantenir les escoles obertes. Foto: Cedida