Referèndum

Primera nit de bivac a l'escola de Sant Joan de les Abadesses

S'hi està fent l'acte "A Sant Joan fem coses!", que s'emmarca en la iniciativa Escoles Obertes

per Xevi Pujol, 30 de setembre de 2017 a les 12:50 |
Aquest dissabte es farà la segona nit de bivac a l'IE Mestre Andreu | Pere Roura
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La iniciativa de la comunitat educativa Escoles Obertes es rebel·la contra el possible precintat d'escoles durant el referèndum del diumenge 1 d'octubre. Aquest projecte deixa en mans de cada comunitat educativa l'opció d'organitzar tancades o activitats dins dels centres per evitar aquest fet. A Sant Joan de les Abadesses, l'Institut-Escola Mestre Andreu impulsa durant tot el cap de setmana l'acte "A Sant Joan Fem Coses!", que mantindrà obert l'edifici fins diumenge.

Aquesta nit, ja s'ha quedat força gent a dormir a l'escola, incloent-hi alguns professors del mateix centre, que han fet possible que no es tanqués. L'activitat del "Pati Obert" ja es va iniciar a les 16.30 d'aquest divendres i segueix durant tot el dia d'avui, amb dues nits de bivac. Cap a quarts d'una de la matinada, els Mossos d'Esquadra s'han presentat a l'escola per aixecar acta dels fets. Segons han explicat membres de la comunitat educativa a NacióRipollès, se'ls ha contestat que estaven realitzant "activitats extraescolars" i poc després els agents han marxat del centre sense fer cap identificació a la gent que hi estava passant la nit.


A Ripoll, i dins de la mateixa iniciativa, avui es celebrarà la "Gran Festa per la Democràcia", que mantindrà oberta l'escola Joan Maragall fins diumenge al matí.

 

Participació