El Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès inicia el curs amb 20 esportistes

14 d'ells han estat seleccionats per la Federació Catalana de Ciclisme

El Centre s'ha omplert de campus i estades durant l'estiu i ara acull a 20 esportistes
El Centre s'ha omplert de campus i estades durant l'estiu i ara acull a 20 esportistes | Aj. Ripoll
Redacció
26 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:37h
El Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès ha iniciat el nou curs amb un total de 20 esportistes a la residència. D'aquests, 14 han estat seleccionats per la Federació Catalana de Ciclisme, conjuntament amb el Consell Català d'Esports. Vuit practiquen la modalitat de trial bici i sis la de carretera, pista i BTT. A més, quatre esportistes s'hi incorporen en règim extern als entrenaments.

Els altres sis integrants del centre pertanyen a l'especialitat de trial moto, i d'aquesta manera donen continuïtat al projecte iniciat l'any passat amb la Federació Catalana de Motociclisme, sota el nom de "Trial Talent", i que des de l'Ajuntament de Ripoll valoren d'una manera "molt positiva."

Dels 20 esportistes interns, 18 fan formació d'ESO o Batxillerat a l'IES Abat Oliba, i els altres dos fan cursos de formació a la Fundació Eduard Soler. Aquest curs, s'amplien les hores de monitors d'entrenament i també s'han dut a terme millores a la zona d'entrenament. També es vol que els joves mantinguin la relació amb els esportistes d'elit d'aquestes modalitats, per la qual cosa el curs passat van visitar el centre Joaquim Rodríguez "Purito", ciclista de carretera, Toni Bou, de nou proclamat campió mundial de moto trial, o T. Fujinami, també pilot de trial, entre d'altres.

Estades d'estiu al Centre

Una altra de les vessants del Centre de Tecnificació és la de l'organització de diferents estades d'estiu. En aquest cas, des del consistori ripollès també es valoren d'una manera "molt positiva" i amb una ocupació "molt elevada", les d'aquests últims mesos. Durant l'estiu del 2017, s'han realitzat estades i concentracions de la Federació Catalana de Ciclisme, el Club Volei Vilaseca, la secció de voleibol del Futbol Club Barcelona, el Club Natació Barcelona -en la modalitat de natació sincronitzada-, el Catgas Santa Coloma de futbol sala, el campus de porters de futbol (Impulse), el Club Institut Gaudí de Barcelona de bàsquet o el campus de futbol sala de Agon serveis esportius.

En total, aquest carregat estiu ha portat més de 500 nois i noies a passar alguns dies a Ripoll, segons l'Ajuntament. Al centre, han pogut gaudir de les seves instal·lacions, de sortides amb bicicleta, de caminades o visites culturals.