Ripoll participa a la «Marató per la Democràcia»

L'ANC i Òmnium organitzen un berenar que ha comptat amb les xerrades de Natàlia Figueras i Teresa Jordà

23 de setembre del 2017
Actualitzat a les 20:04h
Teresa Jordà ha ofert una xerrada durant l'acte celebrat aquesta tarda a Ripoll
Teresa Jordà ha ofert una xerrada durant l'acte celebrat aquesta tarda a Ripoll | Xevi Pujol
La plaça Gran de Ripoll ha estat l'escenari la tarda d'aquest dissabte d'un acte organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, en el marc de l'anomenada "Marató per la Democràcia". Durant tot el cap de setmana, més de 300 activitats es reparteixen pel territori català per donar suport al referèndum el pròxim 1 d'octubre, després de les operacions de l'estat espanyol d'aquesta setmana en contra de la seva celebració. A la capital del Ripollès, l'esdeveniment ha comptat amb la presència de la diputada de Junts Pel Sí al Parlament de Catalunya Natàlia Figueras, i la diputada d'ERC al Congrés dels Diputats i exalcaldessa de Ripoll Teresa Jordà.

L'acte ha constat d'un berenar popular i les xerrades d'aquestes dues ponents, que s'han iniciat poc abans de les sis de la tarda. De mica en mica, ha anat arribant gent a la plaça i han escoltat amb atenció les intervencions. Natàlia Figueras ha destacat que "l'única resposta que pot donar el poble de Catalunya a la repressió de l'Estat és anar a votar l'1 d'octubre".
 

La diputada de Junts Pel Sí Natàlia Figueras, a Ripoll. Foto: Xevi Pujol


Teresa Jordà, per la seva banda, ha explicat que la setmana vinent "serà igual o més dura que la passada", i també que ha pogut parlar amb tres dels detinguts el passat dimecres en l'operació de la Guàrdia Civil. Aquests, li han explicat que els han tractat "molt bé" en tot moment, però també, segons Jordà, afirmen que "si no hagués estat per les mobilitzacions de la gent, ara serien a la presó." Així doncs, la diputada d'ERC ha tractat la situació actual com una "partida" en la qual "nosaltres som els protagonistes". "Aquests dies hem d'estar més junts que mai. La valentia del president Puigdemont i dels diputats és la nostra valentia i no podem defallir", ha exclamat.
 

Teresa Jordà oferint la xerrada. Foto: Xevi Pujol


Finalment, s'ha fet un torn de preguntes en el qual alguns dels participants de l'esdeveniment han intentat resoldre els dubtes que tenien sobre la celebració del referèndum. Durant aquest espai, Teresa Jordà ha donat importància a "no caure en cap provocació" aquests pròxims dies.

Les persones que han assistit a l'acte s'han pogut emportar diferents pancartes, adhesius i globus de les diferents campanyes dels partits que estan a favor del referèndum, per tal de seguir encartellant la vila, com ja van fer aquests grups polítics el passat dijous al vespre. Els grallers de Ripoll s'han encarregat de posar la música a la vetllada.
 

A l'esdeveniment s'han repartit cartells favorables al Sí al referèndum. Foto: Xevi Pujol

 

La gent ha escoltat les xerrades i ha pogut berenar a la plaça Gran. Foto: Xevi Pujol