Una exposició itinerant de la Portalada recorre Catalunya

Aquest 21 de setembre va fer parada a Vilanova i la Geltrú

L'exposició de la Portalada, al Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú
L'exposició de la Portalada, al Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú | Aj. Ripoll
Redacció
23 de setembre del 2017
L'exposició itinerant "La Portalada del Monestir de Ripoll" ha fet parada des del 21 de setembre a Vilanova i la Geltrú, concretament al Mercat de Centre. Aquesta exposició s'ha pogut veure en molts indrets del país, i ara romandrà a la capital del Garraf fins al dia 23 d'octubre.

L'objectiu de la mostra, segons l'Ajuntament de Ripoll, és anar donant a conèixer la Portalada romànica arreu i així ampliar els suports a la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO. Es tracta d'una mostra de petit format, que consta de cinc plafons de dues cares amb imatges i elements gràfics i textos en català, anglès i francès. En la informació es destaquen "els elements més singulars i la història de la portalada, porta d'entrada de la cultura clàssica i musulmana a Europa i una obra mestra del romànic".

L'exposició s'ha pogut visitar en moltes localitats i s'ha mostrat en sales d'exposicions, estacions de tren o centres culturals. En aquesta ocasió el lloc triat és un mercat municipal, "al tractar-se d'un indret on circula molta gent és molt adequat per donar a conèixer el patrimoni ripollès a un públic força nombrós i variat."