Se celebra una jornada tècnica sobre el medi rural a Llanars

Es reflexionarà amb diferents integrants del món rural sobre diferents aspectes

Redacció
21 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:40h
El pròxim dissabte 30 de setembre se celebra a Llanars una jornada tècnica per reflexionar sobre diferents aspectes del medi rural. Diferents integrants i experts del món rural hi debatran sobre els espais agraris, els espais agroforestals i el paisatge, el seu ús i el seu consum, la seva conservació i la seva activitat productiva.

A les deu del matí s'iniciarà la jornada amb una benvinguda a càrrec de l'alcalde de Llanars Amadeu Rosell, i el president de l'associació de propietaris de finques rústiques de la Vall de Camprodon. Tot seguit, Marc Costa, de la Fundació Món Rural, farà una definició i caracterització dels espais agraris; la qual anirà seguida d'una xerrada sobre l'espai agroforestal i el seu encaix territorial, a càrrec d'Àlex Serrahima, del Consorci Forestal de Catalunya.

Poc abans de les onze, es parlarà de la situació actual d'aquests espais rurals a la comarca i a la Vall de Camprodon, amb la intervenció del cap de l'Oficina Comarcal del Ripollès del DARP, Joan Casas, i de Marta Domènech, de la Secció de Boscos i Recursos Forestals dels Serveis Territorials del DARP a Girona.

La resta de la jornada, que inclourà una taula rodona, girarà entorn de la pregunta "què passa quan aquests espais esdevenen paisatges de consum?". Passades les dotze del migdia, es faran les conclusions de la jornada, i posteriorment el tancament amb un petit tast de producte agroalimentari local.

La seu de l'acte serà la sala de plens de l'Ajuntament de Llanars. Les inscripcions per la jornada són de caràcter gratuït, però cal inscriure's prèviament a través de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon (desenvolupamentrural@valldecamprodon.org).