Clam a Ripoll en rebuig a l'operació de l'Estat contra el referèndum

Centenars de persones es concentren davant de l'Ajuntament de Ripoll per condemnar les accions de la Guàrdia Civil d'aquest dimecres

La plaça de l'Ajuntament de Ripoll s'ha omplert amb més de 800 persones
La plaça de l'Ajuntament de Ripoll s'ha omplert amb més de 800 persones | Isaac Muntadas
Isaac Muntadas / Xevi Pujol
20 de setembre del 2017
Actualitzat el 21 de setembre a les 11:20h
L'ANC del Ripollès, conjuntament amb el PDeCAT, ERC, CUP, Òmnium i JNC de la comarca, ha convocat una mobilització aquest dimecres al vespre a la plaça de l'Ajuntament de Ripoll, en defensa de les institucions i de la democràcia. La concentració ha estat pensada per rebutjar la macrooperació que la Guàrdia Civil ha realitzat en contra de l'organització del referèndum de l'1 d'octubre, i que ha comportat diverses detencions d'alts càrrecs de la Generalitat, i persones relacionades amb l'operatiu tecnològic i els webs del referèndum.

A l'acte que ha començat a les vuit del vespre, han intervingut membres de l'ANC de Ripoll com Agustí Mas i Toni Clusells, així com Roser Capdevila d'Òmnium Cultural. A més, també s'han desplegat pancartes i s'han entonat consignes com "votarem", "aquí comença la nostra independència" i "visca Catalunya lliure". Finalment, es calcula que han estat omplint la plaça entre 800 i 1.000 persones, en un acte que s'ha allargat uns vint minuts, tot i que després la gent s'ha quedat a la plaça una estona més.

En d'altres poblacions del Ripollès, també s'han fet mobilitzacions, com ara a Molló, on s'ha fet també una concentració a favor de la democràcia.
 

Un moment de la mobilització a Ripoll. Foto: Isaac Muntadas