L'esport femení, protagonista a Camprodon aquest cap de setmana

La segona edició de les jornades "Dones i esport" es concentra el 23 i 24 de setembre |S'hi organitzen activitats esportives i tallers, amb un format participatiu

Una noia participa en una cursa de muntanya al Ripollès
Una noia participa en una cursa de muntanya al Ripollès | Josep Maria Montaner
Redacció
19 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:52h
La segona edició de les jornades "Dones i Esport" arriba a Camprodon concentrada en un cap de setmana, el del 23 i 24 de setembre. Les activitats es celebren durant només dos dies amb un nou format, per tal de fer-les més participatives. L'objectiu de les jornades és reivindicar la posició de les dones i la paritat de sexes en l'àmbit esportiu.

El regidor d'esports de l'Ajuntament de Camprodon, Xavier Rigat, explica que "el balanç que fem de l'edició de 2016 és molt positiu, ja que la majoria de conferències van registrar una bona afluència de públic i aquestes van tenir qualitat i interès pels assistents, i aquest any no serà menys". "Tot i que la filosofia i els objectius són els mateixos que el projecte iniciat l'any passat, aquesta vegada, enlloc de repartir les conferències esportives en diferents dates al llarg de dos mesos, es faran en dos dies per tenir un major impacte", afegeix Rigat.

Espai pel periodisme i la salut

Totes les activitats giraran entorn de l'esport femení, però també hi seran presents temes com la salut, el periodisme o la història. La manca de paritat en l'esport, segons l'organització, "és una realitat i les dones pateixen encara importants greuges i prejudicis que condicionen i limiten la seva pràctica d'activitat física, tant en l'àmbit professional com amateur".

S'hi faran conferències com la de Laia Ferrer, periodista de Televisió de Catalunya, que parlarà de la situació en la seva professió, i també la de Xavier Verdaguer, especialista en medicina alternativa, que centrarà la seva conferència en els efectes positius que pot tenir una bona alimentació en el rendiment esportiu.

Activitats per a tothom

En relació amb les activitats del cap de setmana, els camprodonins podran participar en una excursió de muntanya familiar, provar de pujar al rocòdrom i prendre part de la cursa popular de BTT per la Vall de Camprodon, a banda d'iniciar-se en diferents esports o perfeccionar-ne la tècnica, gràcies als clínics de gimnàstica, patinatge, tenis taula i futbol femení que es realitzaran aquells dies. Els clínics seran dirigits per noies reconegudes en el seu àmbit i, després de cada activitat, faran una xerrada sobre el seu esport.

A més, les jornades comptaran amb una fira esportiva, especialitzada en el públic femení i situada al monestir de Sant Pere, i un parc lúdic esportiu a la plaça de Santa Maria. Xavier Rigat afirma que "les diferents entitats esportives de Camprodon participen molt activament de les jornades i són elles les que fan possible la tan necessària promoció de l'esport femení".
 

Cartell promocional de les jornades. Foto: Aj. Camprodon