Fira Europea del Formatge

Els formatges europeus arriben a Ripoll

La Fira Europea del Formatge se celebra del 29 de setembre a l'1 d'octubre a la plaça de la Lira

per Redacció , 19 de setembre de 2017 a les 11:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Una parada plena de formatges. Foto: Adrià Costa


La Fira Europea del Formatge arriba a Ripoll els dies 29 i 30 de setembre i 1 d'octubre. Concretament, ho fa a la plaça de la Lira, on es podrà gaudir de la degustació i venda de formatges locals i europeus a partir del divendres 29 a les vuit del vespre.


Els formatges participants del Ripollès seran els Roura Soler, Muuu Beee, Palou, Pujol Orra i Mas el Lladré. Pel que fa a la participació europea, per al moment hi prendran part formatges de la DO Idiazábal, DO Cabrales, DO Maó-Menorca, DO Boira Baixa, DO Manchego, DO Torta del Casar, Peñamellera Alta i Queijo de Nisa. Altres convidats també estan pendents de ser confirmats.

El divendres 29 de setembre a les vuit del vespre es farà la inauguració de la Fira, i seguidament fins a les 23.00 hores hi ha una Cheese Route amb tapes de formatges, vi i cervesa, que serà amenitzada amb música en directe. El dissabte 30 la Fira estarà activa de les 10.30 hores fins a les nou de la nit. Durant tot el matí, es faran presentacions d'experiències formatgeres i a les cinc de la tarda hi haurà activitats per a nens i un taller infantil d'elaboració de mató. L'últim dia de la Fira, el diumenge, les activitats s'acabaran a les dues del migdia, i consistiran en la degustació i venda dels formatges locals i europeus.


També es faran menús especials de formatge del Ripollès als restaurants participants en la mostra, i al Bar la Lira hi serà present la Cervesa Minera, que també participarà en la Fira.

 

Participació