La campanya del referèndum al Ripollès s'inicia a Pardines, amb les dones com a protagonistes

La consellera Meritxell Serret, la diputada Teresa Jordà i l'alcaldessa de Pardines Núria Pérez encapçalen l'acte d'ERC |Va ser també l'acte central de les dones d'ERC a les comarques gironines

Foto de família a Pardines amb Núria Pérez, Mertixell Serret, Teresa Jordà i regidores i alcaldesses del Ripollès
Foto de família a Pardines amb Núria Pérez, Mertixell Serret, Teresa Jordà i regidores i alcaldesses del Ripollès | ERC Ripollès
Redacció
16 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:00h
L'acte d'inici de la campanya pel "sí" al referèndum de l'1 d'octubre al Ripollès es va celebrar a Pardines aquest divendres al vespre. A les 20.00 hores, la sala del mirador de Serra Cavallera va aplegar força gent per presenciar un esdeveniment organitzat per Esquerra Republicana del Ripollès i que comptava amb la presència de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat Meritxell Serret, la diputada d'ERC al Congrés Teresa Jordà i l'alcaldessa de Pardines Núria Pérez.

La trobada també va ser l'acte central de les dones d'ERC a les comarques gironines. Núria Pérez, explicava que "l'1 d'octubre farà 86 anys que les dones van aconseguir votar a l'Estat espanyol", i també reivindicava que les tres ponents de l'acte són "l'exemple de tres dones que treballem per defensar aquest dret". Al final de les conferències, hi va haver una foto de família amb regidores i alcaldesses el Ripollès, per tancar la compareixença.
 
L'acte també va ser el començament de la campanya pel referèndum, tot i les complicacions que l'Estat està posant en la celebració d'aquest tipus d'actes en algunes ocasions. En el cas del Ripollès, però, aquest es va poder celebrar amb normalitat. "Tenim clar quines polítiques i idees volem com a societat. Tenim els recursos. Perquè hem de renunciar al ple desenvolupament?", defensava la consellera Serret. Núria Pérez, per la seva banda, deia que el seu gran objectiu és que l'1 d'octubre "ens trobem a les urnes". Teresa Jordà, afirmava en un tuit on va adherir la foto de família, que "farem un país de ciutadans lliures i iguals".

Meritxell Serret, abans de participar en aquesta compareixença, havia visitat diferents explotacions de la comarca com la Finca Mas Pinós de Vallfogona o el Mas el Lladré de les Llosses, a més d'anar a l'Ajuntament de Ripoll per reunir-se amb membres del consistori.