El Ripollès s'uneix a la Setmana de la mobilitat sostenible i segura

El Consell Comarcal s'ha adherit a la commemoració, que s'estén del 16 al 22 de setembre

Redacció
15 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:55h

Setmana de la mobilitat sostenible i segura. Foto: CC Ripollès


El Consell Comarcal del Ripollès s'ha adherit a la Setmana de la mobilitat sostenible i segura, la qual pretén "vetllar per una vida saludable, sostenible i segura", així com "reforçar el poder de la ciutadania per millorar la qualitat de l'aire que respirem". La commemoració s'estén des del 16 fins al 22 de setembre i està organitzada amb el suport de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona, les Autoritats Territorials de la Mobilitat de Girona, Camp de Tarragona i Lleida, i els Serveis Territorials de Transports de les Terres de l’Ebre.

Són fins a 270 les activitats que estan organitzades en aquest marc arreu del país, inclouent-hi el Ripollès. De fet, Catalunya se situa en segona posició, darrera d'Àustria, en nombre d'adhesions d'ajuntaments a la Setmana europea de la mobilitat. Enguany, la Setmana a Catalunya ha obtingut 398 adhesions, de les quals 267 són d’ajuntaments. Un 78% dels municipis de més de 10.000 habitants s’han adherit a la Setmana 2017.

Concurs "Clic Mob!" a Instagram

En el marc de la Setmana, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha organitzat per sisena vegada el concurs fotogràfic a través de la xarxa social Instagram, “Clic Mob!”, del 12 al 26 de setembre. Els participants han de publicar imatges sobre el transport i la mobilitat sostenible i les activitats que es realitzen durant la Setmana amb l’etiqueta #mobilitat2017, per optar a un dels tres premis: una bicicleta elèctrica, una estada a l'hotel de la vall de Núria o una entrada al parc d'atraccions Port Aventura. Encara hi ha quatre premis complementaris més, que són un abonament anual per al transport públic de cadascuna de les ATM.