Camprodon acull l'exposició «Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna»

L'objectiu de la mostra, ubicada al monestir de Sant Pere, és mostrar el procés de recuperació arquitectònica i arqueològica del monument

Redacció
14 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:00h
Procés de recuperació del castell de Rocabruna
Procés de recuperació del castell de Rocabruna | Montserrat Muntadas
Del 15 de setembre al 10 de desembre arriba al monestir de Sant Pere de Camprodon l'exposició "Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna". És una mostra produïda pel Servei de Monuments de la Diputació de Girona amb l'objectiu de mostrar el procés de recuperació arquitectònica i arqueològica d'aquest monument antic.

L'exposició es va poder veure per primer cop el passat mes de març a la Casa de la Cultura de Girona, i ara arriba al Ripollès. Els visitants hi podran conèixer les vicissituds d'un castell que forma part de la història de Camprodon i que gaudeix de la màxima protecció que atorga la Direcció General de Patrimoni Cultural de Catalunya: la de bé cultural d'interès nacional (BCIN).

La inauguració de la mostra serà demà divendres 15 de setembre a les set de la tarda, al mateix monestir de Sant Pere. L'acte anirà a càrrec del vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; de l'alcalde de Camprodon, Xavier Sala, i dels comissaris de l'exposició, Bibiana Agustí i Lluís Bayona.

Un projecte que va començar el 2006

El projecte de recuperació arquitectònica i arqueològica al castell l'ha dut a terme el Servei de Monuments de la Diputació de Girona; es va iniciar el 2006 com a simple consolidació d'urgència d'alguns paràmetres i, finalment, ha esdevingut un veritable procés de redescoberta arqueològica d'una de les fortificacions d'època medieval més importants de Catalunya. La reconstrucció de la sala gran del recinte jussà ha proporcionat un dels conjunts materials metàl·lics més significatius dels darrers anys.

Segons la Diputació, la restauració de bona part dels materials metàl·lics n'ha possibilitat l'anàlisi i la interpretació. I per això aquestes descobertes ja restaurades ara es poden mostrar a la ciutadania. El visitant podrà finalitzar el recorregut per l'exposició amb una excursió al lloc on s'alça el castell, a Rocabruna, que ja ha estat consolidat i museïtzat.