25è aniversari de la Festa del Bolet a Setcases

El 16 i 17 de setembre la celebració tradicional inicia la temporada de bolets al Ripollès

Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:19h
Bolets de totes les mides a Setcases
Bolets de totes les mides a Setcases | Xevi Mas
La tradicional Festa del Bolet de Setcases arriba aquest pròxim cap de setmana, el 16 i 17 de setembre, amb un munt d'activitats relacionades amb els bolets més primerencs que es recullen a la Vall de Camprodon. Enguany, se celebra la 25ª edició de la tradicional celebració que va començar per l'afició d'un grup d'amics per anar a buscar bolets.

Entre aquests amics que van iniciar la festa, hi havia l'actual alcalde de la població, Carlos Fernández, i altres socis del Setcases Esquí Club. Des de ja fa 25 anys, el tercer cap de setmana de setembre Setcases fa aquest esdeveniment que compta amb activitats típiques com la sortida per anar a collir bolets, la tria d'aquests i l'exposició micològica.

També hi haurà una fira d'artesania, activitats lúdiques i divulgatives per la mainada, actuacions musicals, sardanes, espectacles de circ, malabars, entre altres propostes. Destaca també la degustació, amb plats elaborats amb bolets. A més, els restaurants de Setcases elaboren durant uns dies diferents menús, cadascun d'ells amb el seu estil propi, que incorporen els diferents bolets de temporada.

El dissabte 16 està protagonitzat per la sortida matinal que es farà oberta al públic a la recerca de bolets, i la posterior classificació i exposició de les espècies trobades a la sala dels Estudis de l'Ajuntament de Setcases, amb la col·laboració de prestigiosos micòlegs. A partir de les deu del matí, s'obrirà la fira artesana, i s'aniran succeint una sèrie d'actes entre els quals destaca el Festival de Música de Setcases.

El diumenge es farà el lliurament de premis a diverses categories: bolet comestible de major pes; al pes més gran de bolets comestibles d'una mateixa espècie; a la col·lecció de bolets comestibles més nombrosa; i els premis del concurs infantil d'identificar bolets.

També es vendran samarretes i ceràmiques de record, amb el logotip de la XXV festa del Bolet de Setcases.
 

Programa d'activitats de la Festa del Bolet 2017 a Setcases. Foto: Aj. Setcases

 

Cartell de la XXV Festa del Bolet de Setcases. Foto: Aj. Setcases