Es presenta un llibre sobre la línia de tren Granollers-Sant Joan de les Abadesses

Lluís Garcia Rifà escriu "La història d'una línia de tren emblemàtica"

La història d'una línia de tren emblemàtica
La història d'una línia de tren emblemàtica | Aj. Sant Joan de les Abadesses
Redacció
12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 9:54h
El pròxim dissabte 16 de setembre es presenta el llibre "La història d'una línia de tren emblemàtica. El ferrocarril de Granollers a Sant Joan de les Abadesses (1963-1880)", de Lluís Garcia Rifà, un recull d'articles que expliquen el context, les vicissituds i l'evolució d'una via de transport clau per entendre la comarca del Ripollès i la vila de Sant Joan.

La iniciativa, que aglutina una sèrie d'entrades al bloc www.traintren.com, neix després d'una excursió fotogràfica que el seu autor va fer a mitjans dels anys 80, a partir de la qual es va començar a interessar per la línia, en què hi havien treballat fins a tres generacions de la seva família. Va començar a recollir-ne informació i trenta anys després, d'ha convertit en un llibre que edita aquest 2017 la Plataforma Editorial.

L'acte de presentació del llibre serà a les sis de la tarda al Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses, amb la presència de l'autor i la regidora de cultura, Montserrat Tallant. Tamb´hi seran Enric Ticó i Buxadós, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, i de Sant Ponce, historiador, doctor i professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic.
 

Cartell de la presentació del llibre Foto: Aj. Sant Joan de les Abadesses