El nen de 4 anys que ha anat a les cinc manifestacions de la Diada (i enguany repetirà)

A la manifestació del 2012 la mare d'en Biel, la Thaís Marcer, estava embarassada | El petit, de Camprodon, recorda la de l'any passat com "una festa de banderes de Catalunya"

Thaís Marcer amb el seu fill Biel en les cinc manifestacions
Thaís Marcer amb el seu fill Biel en les cinc manifestacions | Thaís Marcer
10 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:00h

Thaís Marcer amb el seu fill Biel en les cinc manifestacions de la Diada. Foto: Thaís Marcer


La Thaís Marcer és una noia de Camprodon que ha assistit a les cinc manifestacions independentistes de la Diada des de l'inici del procés. El seu fill Biel de quatre anys –a punt de fer-ne cinc- tampoc ha fallat a cap cita. La primera ho va fer al ventre de la seva mare i enguany hi tornaran ja que el seu sentiment "no ha canviat".

En declaracions a NacióRipollès, la Thaís explica que el seu fill encara és petit "per entendre tot això" ja que només té té 4 anys i 9 mesos". En Biel sap que és català i coneix la senyera. A més, té un petit record de l'última manifestació com "una festa de banderes de Catalunya". "És un dia en el qual ens ajuntem tota la família i sortim al carrer, ens ho passem bé i brindem per la nostra lluita i la nostra terra".

La família del Ripollès participarà en la concentració al tram 212, a l'alçada del passeig de Sant Joan de Barcelona. "Sempre mirem de col·locar-nos als trams amb menys afluència de gent", per omplir-los i per no estar tan estrets amb els menuts.

"Seguirem defensant allò en el que creiem"

La Thaís ha explicat que ella i el seu fill seguiran "defensant allò en el que creiem" i que "seguirem lluitant pel que volem". La noia deixa clar el seu convenciment sobre que la independència està "a tocar", tot i que "no serà un camí fàcil".

En aquest sentit, declara: "vull que el meu fill creixi en un país lliure, on no s'oprimeixin els ideals, on la diversitat sigui riquesa, on s'estimi de totes les maneres possibles, on no es subvencioni cap tipus de religió, on s'escolti al poble per prendre decisions, on els delictes no quedin impunes i tots siguin iguals davant la llei, on tinguem un sistema educatiu reformat, en condicions i respectuós amb els infants i un sistema sanitari envejable".

Aquesta pot ser la Diada definitiva, si finalment es culmina el procés per arribar al referèndum de l'1 d'octubre on els catalans puguin votar sobre el seu futur. Tot i així, Thaís té clar que anirà "a totes les manifestacions que faci falta", abans d'esdevenir una república catalana. "Potser deixarem de manifestar-nos per aconseguir la independència, però podríem seguir mobilitzant-nos per celebrar que la vam aconseguir", explica.

La del 2012, la més especial

Per aquesta veïna de Camprodon la manifestació més especial a la qual ha assistit amb el seu fill va ser precisament la primera. El 2012, ella estava embarassada i no tenia clar si baixar a Barcelona, però finalment va anar-hi amb els seus amics. Un cop es trobaven al passeig de Gràcia, Thaís Marcer va dir "sort que no m'he quedat a casa, això ho havia de viure".