Localitzen un laboratori d'explosius a França que podria estar relacionat amb els terroristes

Tres dels terroristes de la cèl·lula amb base a Alcanar van viatjar a París i van fer turisme a la torre Eiffel

Agències
07 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:18h

Policies asseguren el perímetre durant una operació antiterrorista a Villejuif, a París Foto: EFE


Els terroristes que van atemptar a Catalunya a l'agost i que havien viatjat uns dies abans a París podrien tenir relació amb un laboratori d'explosius localitzat al sud de la capital francesa. 

Segons ha revelat avui el ministre francès de l'Interior, Gérard Collomb, en una entrevista a l'emissora France Info, se sap que els terroristes es van allotjar en un hotel de Malakoff, una ciutat al sud de París propera a Villejuif, on ahir es va descobrir de manera fortuïta en un apartament un laboratori de fabricació de TATP (peròxid d’acetona), el mateix explosiu que va fer saltar pels aires la casa d'Alcanar en la qual tenien la seva base els terroristes de Catalunya.

Tres persones han estat detingudes pels seus presumptes vincles amb el laboratori de Villejuif, del qual Collomb ha dit avui que "que pot ser possible" que tingui alguna relació amb el grup d'Alcanar, encara que s’ha mostrat molt caut al respecte. 

De turisme a la torre Eiffel

Collomb ha explicat també que se sap que durant el seu pas per París els terroristes, entre ells Younes Abouyaaqoub, -l’autor material de l’atropellament a Barcelona-, van comprar una càmera de fotos a Fnac i també que van passar per la torre Eiffel abans de tornar a Catalunya, i ha precisat que el seguiment del seu recorregut s'ha fet pels telèfons mòbils, que estan en mans de les autoritats espanyoles.

El ministre francès ha detallat que va ser un empleat d'una societat concessionària d'autopistes, en fer una revisió de la matrícula, qui va permetre descobrir que l'Audi utilitzat pels terroristes de Cambrils a la matinada del 18 d'agost havia estat uns dies abans a França.

La Fiscalia Antiterrorista de París, que treballa en col·laboració amb l'Audiència Nacional espanyola sobre aquesta cèl·lula gihadista, va indicar el passat dia 23 que van ser dos o tres els terroristes que van estar a la regió de París els dies 11 i 12 d'agost en un viatge llampec, les motivacions del qual estan per dilucidar.

El fiscal, François Molins, va afirmar llavors que "ningú pot creure que aquest viatge llampec es fes per comprar una càmera de fotos a l'Fnac", i que els investigadors han de verificar si van estar en contacte amb altres persones, van acudir a la capital francesa a recuperar material o estaven fent prospeccions en algun lloc.