Un voluntariat recupera els prats degradats a Queralbs

El projecte Pastures Vives farà una recol·lecció de llavors per restaurar prats de dall

Una imatge del projecte Pastures Vives
Una imatge del projecte Pastures Vives | Paisatges Vius
Redacció
07 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:04h
El projecte Pastures Vives recuperarà prats degradats amb la sembra de llavors provinents de prats ben conservats propers, a Queralbs. L'activitat, que és de caràcter voluntari, consisteix a passar un matí enmig de prats de dall molt ben conservats per tal de recol·lectar llavors de plantes indicadores de bon estat ecològic amb l'objectiu de restaurar una parcel·la actualment sense valor natural. Serà una recol·lecció manual, després d'una explicació de la metodologia i de com identificar les espècies objectiu.

La jornada, que es realitzarà aquest 10 de setembre a partir de les nou del matí, tindrà lloc a la finca dels Plaus de Queralbs, amb qui Paisatges Vius manté un acord de custòdia des del 2015 amb l'objectiu d'incrementar la riquesa florística d'uns prats que fins fa poc eren sembrats artificialment.

A mig matí, s'oferirà un esmorzar als participants voluntaris -que ja s'hi poden inscriure a través d'enviar un correu a info@paisatgesvius.org- i es farà també una explicació de la biodiversitat dels prats de dall. Les places per al voluntariat són limitades.