Forn retreu a Zoido que els Mossos no sabessin que el telèfon de l'imam de Ripoll «estava punxat»

El conseller d'Interior assegura que compareixerà al Parlament "tan aviat com sigui possible"

Joaquim Forn, aquest dimecres al Parlament
Joaquim Forn, aquest dimecres al Parlament | Adrià Costa
Redacció
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:36h

La gestió dels atemptats de Barcelona i Cambrils encara cueja. Durant la sessió de control, l'oposició ha preguntat al conseller d'Interior, Joaquim Forn, sobre l'actuació dels Mossos prèvia als atacs i li ha retret que no comparegui ni respongui als interrogants plantejats.

Forn ha replicat amb contundència que compareixerà "tan aviat com sigui possible", però que caldria preguntar-se per què no compareix el ministre de l'interior, Juan Ignacio Zoido. El conseller ha anat més enllà tot revelant que el telèfon de l'imam de Ripoll -el suposat cervell dels atemptats- "estava punxat" sense que la policia catalana en tingués coneixement.
 Preguntat per Ciutadans, Forn també ha negat que el Govern instigués la presència d'estelades a la manifestació del 26 d'agost en contra del terrorisme i ha reivindicat el mig milió de persones que es van manifestar per lamentar els atacs. 

Durant la sessió de control, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat que la seguretat "no hauria de formar part de les agendes del debat partidista" i ha reivindicat, de nou, la necessitat que els Mossos tinguin accés directe a les bases de dades de l'Europol.
 

Joaquim Forn, aquest dimecres al Parlament. Foto: Adrià Costa