​La normalitat torna a la zona 0 d'Alcanar enmig d’un paisatge desolat

Els veïns tornen a les seves cases, però algues requeriran obres per poder tornar a ser habitades

Sofia Cabanes
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:10h
Aquest és el solar on abans hi havia el xalet que va explosionar.
Aquest és el solar on abans hi havia el xalet que va explosionar. | Sílvia Berbís
Cases tapiades i un paisatge desolador. Aquesta és la imatge que regna a la zona 0 de les explosions del passat 16 i 17 d’agost al xalet de la urbanització Montecarlo d’Alcanar Platja on, una cèl·lula gihadista preparava atemptats de gran embergadura.

Segons ha confirmar l’Ajuntament d’Alcanar, tots els veïns desallotjats han pogut tornar a accedir seus habitatges, després que aquest dimarts a la tarda els Mossos d'Esquadra desprecintessen la zona, per bé que algunes de les cases necessiten obres de rehabilitació per tornar a ser habitades.

Una de les famílies afectades per l’explosió va requerir de l’ajuda dels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Alcanar per allotjar-se mentre duraven les tasques de desenrunament, però diumenge ja va poder tornar a la seva casa, segons ha confirmar la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament, Carme Navarro. “La seva vivenda no és de les més afectades, així que han pogut tornar amb normalitat”.
 

El xalet veí a l'explosió ha hagut de ser tapiat a l'espera de les obres de rehabilitació. Foto: Sílvia Berbís


Pel que fa a la resta de veïns se’ls ha anat acompanyant en el procés per tramitar les indemnitzacions via les asseguradores. “Tots els expedients es tramitaran per mitjà del consorci de compensacions d’assegurances perquè tenen la competència per gestionar les indemnitzacions a les víctimes del terrorisme, els que no tenien assegurança poden reclamar una indemnització al Ministeri d’Interior”, ha afegit Navarro.

Les cases més malmeses han estat tapiades a l’espera que comencen les obres de rehabilitació. Els veïns tenen dret a indemnitzacions per destrosses i també en concepte d’allotjament pel temps que han hagut d’estar fora de casa.
 

El solar on hi havia el xalet de la cèl·lula gihadista, des d'una altra perspectiva. Foto: Sílvia Berbís