Moussa Oukabir organitzava festes d'una discoteca a pocs metres de la Rambla el 2015

Segons "El Mundo", el més jove de la cèl·lula terrorista captava relacions públiques per la sala Rich

Moussa Oukabir, en una imatge penjada per ell mateix a les xarxes socials
Moussa Oukabir, en una imatge penjada per ell mateix a les xarxes socials | Kiwi
Redacció
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:00h
Moussa Oukabir, el membre més jove de la cèl·lula terrorista que va atacar Barcelona i Cambrils el 17 d'agost, havia treballat de relacions públiques en una discoteca a uns 200 metres de la Rambla, l'any 2015, quan tenia 15 anys. Segons apunta una informació publicada a El Mundo, treballava per la discoteca Rich, una sala que organitzava festes "light" per a adolescents i a la qual hi assistien molts membres de la comunitat magrebina de la ciutat.

Sota el pseudònim de Moussa de la Vega, el terrorista va escriure a Facebook la següent publiacació: "Es busquen equips de promoció, RRPPS, promotors per a Rich. Contactes: 6... (el seu número de mòbil, ja donat de baixa) i 6... (el telèfon d'un dels seus relacions públiques)". Precisament amb aquest segon, s'hi ha posat en contacte un periodista d'El Mundo, i assegura que Moussa era el seu cap i que li pagava "amb un euro per persona". "El vaig conèixer a través d'un amic i hi vaig començar a parlar per les xarxes socials", explica aquesta persona, que ha preferit mantenir-se en l'anonimat. 

Poc més de dos anys després, Moussa Oukabir s'havia radicalitzat i participava en els atemptats de Cambrils, on juntament amb quatre terroristes més atropellava mortalment a una dona. Unes hores abans, a la Rambla de Barcelona, Younes Abouyaaqoub matava a 15 persones amb una furgoneta.

La discoteca Rich, on havia treballat el membre de la cèl·lula, està tancada des del 13 de juny del 2015, quan els amos de la sala van decidir clausurar-la, ja que hi havia moltes baralles, tal com explica l'exempleat de Moussa.