«Animals Vida Digna» demana ajuda econòmica per traslladar 60 gats a un nou espai

L'entitat animalista engega una campanya a GoFundMe, en la qual volen aconseguir uns 20.000 euros

La Caseta de Fusta on actualment hi viuen uns 60 gats
La Caseta de Fusta on actualment hi viuen uns 60 gats | GoFundMe
Redacció
05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:13h
L'entitat animalista "Animals Vida Digna" ha iniciat una campanya a través d'Internet, concretament a la pàgina GoFundMe, per aconseguir diners per traslladar-se a unes noves instal·lacions. Segons ha explicat Anna Bach, veterinària i voluntària de l'associació, a NacióRipollès, actualment a l'espai del Refugi d'Animals del Ripollès hi ha gossos i gats, però el Consell Comarcal els ha comunicat que abans de final d'any "necessiten que els gats marxin, ja que l'espai que ocupen serà usat per ampliar les instal·lacions dels gossos". L'espai afectat acull actualment fins a 60 gats abandonats.

L'Ajuntament de Ripoll va cedir a la primavera uns terrenys al costat de la deixalleria per tal que l'entitat pogués construir-hi un nou refugi per la seixantena de gats. Tot i que ja es van començar a fer accions per recaptar diners per a aquest fi, com la Festa del Gat de l'11 de juny a la Sala Eudald Graells, l'associació no disposa actualment els diners pel trasllat de la caseta de fusta actual on viuen els animals, ni per adequar el nou terreny. "Ara el Consell Comarcal ho ha precipitat tot", explica Bach, i per aquest motiu s'ha engegat la campanya.

L'objectiu de la campanya és aconseguir uns 20.000 euros aproximadament, encara que "segurament acabi costant més diners". Bach espera que entre "els socis, les donacions en mà i la campanya" es puguin reunir els fons necessaris.

L'associació "Animals Vida Digna" cuida als gats abandonats a Ripoll i promou la seva adopció, proporcionant-los aliment alhora que els esterilitzen i se'ls retorna a les colònies, per evitar la sobre població.