Ripoll i Girona juguen per la inclusió social davant d'un miler de persones

La iniciativa permet recollir més de 10.000 euros per a programes del Consell de Benestar Social del Ripollès |Els de Pablo Machín guanyen per 0-8 jugant amb els titulars en un ambient molt festiu

Foto de família dels dos equips abans del matx
Foto de família dels dos equips abans del matx | Xevi Pujol
04 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:33h
El partit per la inclusió social que s'ha disputat aquesta tarda a Ripoll entre l'equip del municipi i el Girona FC, de primera divisió, ha aconseguit recollir més de 10.000 euros per a programes del Consell de Benestar Social del Ripollès, segons anuncia l'equip gironí. El Municipal de Ripoll s'ha omplert amb prop d'un miler d'espectadors que han pogut gaudir d'un ambient festiu i de jugadors de primer nivell sobre la gespa. I és que els de Pablo Machín han jugat amb els titulars, alternant els més habituals de l'onze entre la primera i la segona part.

El matx ha estat una iniciativa del Girona FC, que fa uns dies va contactar amb l'equip ripollès per proposar l'esdeveniment. Ramon Serra, president del Ripoll, ha assegurat que "vam acceptar des del minut 1, i en dos o tres dies vam organitzar-ho tot". Serra també ha destacat que el partit ha estat "una festa del futbol", en la qual el públic "ha respost la mar de bé", i que l'esdeveniment ha pogut mostrar "la sinergia que hi ha entre la capital de la província i Ripoll".

Prop d'un miler de persones han omplert la graderia del Municipal de Ripoll. Foto: Xevi Pujol

Un Girona de primera

Després dels recents atemptats que van colpejar fortament Ripoll, avui els seus habitants han pogut veure de prop jugadors com Pere Pons, Àlex Granell, Eloi Amagat o Portu, entre d'altres. Pablo Machín, tècnic del Girona, feia valdre que el futbol ha "d'unir i distreure", i destacava la importància de poder seguir amb la normalitat del dia a dia. "Per a nosaltres l'important és haver pogut fer aquesta espècie d'entrenament que hem fet avui. Hem pogut alegrar a una població que no està acostumada a veure un equip de primera divisió", explicava.

Els més menuts de la vila han gaudit de valent i s'han mostrat molt emocionats al veure alguns dels seus ídols sobre el camp. En acabar el partit, molts d'ells s'han acostat a la zona de sortida dels vestidors per fer-se fotos amb els integrants de la plantilla del Girona i demanar autògrafs. Aquest acte s'uneix als altres que ja s'han realitzat a la capital del Ripollès a favor de la pau i la inclusió social, com el concert del passat dissabte.

Els jugadors del Girona FC celebrant un dels vuit gols que han marcat a Ripoll. Foto: Xevi Pujol

El Girona s'emporta el partit amb vuit gols

Els espectadors han pogut veure una gran quantitat de gols al Municipal, i és que el marcador reflectia un 0-8 favorable al Girona al final dels 90 minuts. En l'aspecte esportiu, la diferència de categories entre els dos equips s'ha mostrat i el domini visitant ha estat clar en tot moment, tot i que el Ripoll ha tingut alguna ocasió per fer el gol de l'honor, sobretot a pilota parada.

Al minut 10, el Girona feia el 0-1, obra de Carles Planas que superava el porter local amb un xut des de la frontal. El minut 27 Kayode feia el segon, i al 45 aquest mateix jugador feia una gran jugada que Portu acabaria convertint en el 0-3. A la segona part, al minut 61 Aday feia el quart, al 70 i al 72 marcava Olunga, i finalment la festa s'arrodonia amb els gols de Marlos i Mojica.

Pablo Machín (esquerra) a la banqueta. Foto: Xevi Pujol

Un instant del partit. Foto: Xevi Pujol

Pere Pons fa un desplaçament de pilota durant el partit d'avui. Foto: Xevi Pujol