La vall de Ribes, escenari de la primera etapa de la Pyrenees Stage Run

La primera etapa de les set de la cursa va sortir aquest diumenge de Ribes de Freser, amb 56 participants de 26 equips d'arreu del món, i s'encamina avui des de Queralbs fins a Puigcerdà

Un dels equips que aquest diumenge s'enlairava pel Parc Natural de les Capçaleres del Ter.
Un dels equips que aquest diumenge s'enlairava pel Parc Natural de les Capçaleres del Ter. | Foto: Jordi Santacana.
Redacció
04 de setembre del 2017
Actualitzat a les 20:45h


La segona  edició de la Pyrenées Stage Run (PSR) ja ha començat a rodar. Els 56 participants, repartits en 26 equips, iniciaven el matí de diumenge la seva particular aventura de travessar el Pirineu català durant set dies, que els durà de Ribes de Freser (Ripollès) fins a Salardú (Val d’Aran).

La primera etapa d’ahir, de 34,5 quilòmetres i 2.180 m de desnivell positiu, arrencava des de Ribes de Freser i enfilava pel Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser –el primer dels cinc que creuarà la PSR– fins a coronar el Puig de Balandrau (2.585 m), un autèntic balcó per admirar els cims i les carenes que s’enlairen fins gairebé els tres mil metres d’alçada. Després d’un acusat descens fins al refugi Coma de Vaca i de transitar per l’històric Camí dels Enginyers, els participants han visitat el bucòlic enclavament del santuari de Núria. Un bell descens per les Gorges de Núria desembocava, finalment, cap a l’arribada situada a Queralbs.

L’equip Orko Bikes han estat els guanyadors d’aquesta primera etapa. Han aprofitat una errada de l’equip Huevos León Asturias al pas per Coma de Vaca per posar-se líders fins a l’arribada a Queralbs. Darrere, i a l'encalç, arribava l’equip polonès ATSV Nurmi Ternitz.

Avui dilluns, la segona etapa, entre Queralbs i Puigcerdà, serà de de 37,4 quilòmetres i 1.700 m de desnivell positiu. Una etapa de mitjana muntanya que tindrà com a sostre el coll de la Creu de Meians (1.992 m) i donarà la benvinguda a la comarca de la Cerdanya.

Podi d'equips a la primera etapa

— Orko Bikes/Club Esportiu Tordera/Hankersports/Fondistes de Blanes (04:55:14)
— Huevos León Asturias (05:01:07)
— ATSV Nurmi Ternitz (05:02:09)