Una pedagoga i una mestra de Ripoll fan un document per ajudar els joves a superar els atemptats

Eva Bach i Montse Jiménez elaboren una llista de 17 punts per ajudar als adolescents a afrontar la barreja d'emocions

Les dues professionals de l'educació que han fet el document
Les dues professionals de l'educació que han fet el document | TV3
Redacció
04 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:30h
Una educadora i una pedagoga de Ripoll han elaborat un document per ajudar als joves i adolescents a afrontar la barreja d'emocions que poden haver sorgit després dels atemptats de Barcelona i Cambrils. "Del bressol al cor: 17 x capgirar el 17" és una llista de 17 punts on s'hi recullen diferents emocions que es poden sentir en el moment actual, i també intenta donar eines per abordar-les i superar-les. Les autores són Eva Bach, pedagoga, i Montse Jiménez, mestra de la capital del Ripollès.

TV3 ha realitzat una entrevista a les dues professionals de l'educació, en la qual presenten el document i intenten explicar la situació en la qual es troba Ripoll, on els joves que van cometre els atemptats podien ser companys d'escola, amics de la colla o veïns, la qual cosa ha provocat un xoc i un desconcert generalitzat.

Segons Eva Bach, el que pretenen fer amb la llista, la qual també incorpora algunes cançons proposades de grups com Els Catarres, Txarango o Oques Grasses, és ajudar als nois i noies a tenir "respostes reparadores" a les emocions que poden sentir en aquest moment. Montse Jiménez destaca que és possible que els joves sentin por, tristesa o ràbia, però que "han d'aprendre a transformar-ho".

És un document que ha estat treballat juntament amb joves de Ripoll, i pot ser una pauta per ells o per treballar en grup, a les escoles o a la mateixa família. Jawad Boulimmaz, un dels joves que hi ha participat, destaca a TV3 la importància de parlar dels fets: "N'has de parlar, sí o sí, perquè, si no, tens massa tensió en el cap. I és bo parlar-ne amb els pares, amb els germans, amb un amic, és igual, però mentre puguis desfogar-te i tal".
 

Del bressol al cor. 17 x capgirar el 17 by naciodigital on Scribd