La Vall de Camprodon segueix commemorant l'any de Peret Blanc de Beget

L'Ajuntament de Camprodon inicia un programa cultural per destacar personatges i fets del territori

Redacció
31 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:55h
Imatge promocional de la commemoració
Imatge promocional de la commemoració | Mancomunitat de la Vall de Camprodon
Després que es commemorés el centenari del naixement de Pere Sala, conegut com a Peret Blanc, a Beget amb un acte d'homenatge el passat 12 d'agost, els actes entorn a aquesta figura continuen durant aquest 2017. Ho fa de la mà del programa cultural "Commemorem a la vall", que tindrà sis anys de durada i té com a objectiu principal el de destacar personatges i fets del territori, a través d'una proposta d'actes i accions que contribueixin culturalment i socialment a la vall.

El dissabte 9 de setembre, doncs, comença la commemoració que es desenvoluparà a través de tres accions. La primera serà una exposició de caràcter itinerant; també es farà una jornada on es parlarà i s'explicaran vida i anècdotes d'en Peret Blanc i dels músics sense solfa de la vall; i finalment una acció centrada en el vessant artístic del violinista, un concert on es posarà en relleu l'art dels músics sense solfa i la música tradicional de muntanya.

La proposta cultural està organitzada per la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, amb el suport dels 6 municipis de la vall (Camprodon, Llanars, Molló, Sant Pau de Segúries, Setcases i Vilallonga de Ter) i la col·laboració de la Diputació de Girona i del Consell Comarcal del Ripollès.