Es presenta el monogràfic de la Festa Major de Sant Joan de les Abadesses

Enguany va dedicat al Pla General d'Ordenació Urbana del 1987 |El dissabte 2 de setembre serà presentat al Palau de l'Abadia

Redacció
30 d'agost del 2017
Actualitzat a les 17:28h
990_15041068631
990_15041068631 | Aj. Sant Joan de les Abadesses
El pròxim dissabte 2 de setembre es presenta el monogràfic de la Festa Major de Sant Joan de les Abadesses 2017. Es tracta d'una publicació que s'edita anualment des de la dècada dels 60 i que dóna a conèixer diferents estudis i treballs de recerca sobre la vila. Enguany, com que fa 30 anys que es va aprovar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Sant Joan (1987), el primer fet en democràcia, l'Ajuntament ha decidit dedicar-li el monogràfic.

El PGOU del 1987 va ser reconegut aquell any pel Ministeri d'Obres Públiques i Urbanisme amb el Premi Nacional d'Urbanisme, junt amb altres plantejaments desenvolupats a la resta de l'estat. L'autora del monogràfic, Carme Ortiz, doctora en Història de l'Art, ha estat l'encarregada de recollir alguns fets, testimonis, evidències i interessos d'aquella planificació. Les fotografies actuals van a càrrec d'Anna Pagespetit i el disseny és de Jordi Canelles.

La presentació de dissabte, a les sis de la tarda al Palau de l'Abadia, comptarà amb la presència de l'autora a més de la de Montserrat Tallant, regidora de Cultura. Tindrà una tirada de prop de 2.500 exemplars i es fa arribar a cada domicili juntament amb el programa d'actes de la festa. Per a alguns santjoanins, el monogràfic és un objecte de col·lecció, ja que fa molts anys que va sortint.
 

Cartell del monogràfic de la Festa Major de Sant Joan de les Abadesses 2017. Foto: Aj. Sant Joan de les Abadesses