Salh El Karib assisteix a la concentració de Ripoll després de ser posat en llibertat

Halima, la seva dona, afirma que la gent del poble "els ha animat molt"

Salh El Karib amb la seva dona Halima a la concentració d'aquesta tarda a Ripoll
Salh El Karib amb la seva dona Halima a la concentració d'aquesta tarda a Ripoll | Xevi Pujol
26 d'agost del 2017
Actualitzat a les 21:56h
La concentració d'avui a la tarda a Ripoll ha comptat amb un gran nombre d'assistents de la Comunitat Musulmana entre les 3.000 persones que omplien la plaça davant del Monestir de la vila. Entre aquestes, s'hi trobava Salh El Karib, qui va ser detingut pels atemptats de Barcelona i Cambrils. Després d'una setmana i de la seva declaració a l'Audiència Nacional, va poder tornar a casa, ja que el jutge Fernando Andreu el va deixar en llibertat provisional. Avui, juntament amb la seva dona Halima, ha assistit a l'acte "Ripoll per la pau, un pas endavant", per deixar clar que no té cap vinculació amb els terroristes i que està en contra dels atacs, tal com ja va explicar en una entrevista en exclusiva a NacióDigital.

El propietari del locutori de Ripoll ha explicat que han decidit venir a la concentració per acabar de deixar clar el seu rebuig al terrorisme gihadista. El matrimoni, que anava amb el seu fill petit de dos anys, ha declarat que han parlat amb molta gent del poble i els "han animat molt". També han reiterat que "ens quedarem aquí, seguint la nostra vida a Ripoll, continuant amb la nostra vida i obrint el nostre local".
 

La Comunitat Musulmana de Ripoll ha estat molt present a la concentració. Foto: Josep Maria Montaner


Salh El Karib portava una pancarta on s'hi podia llegir "Junts contra el terrorisme. Islam = pau. Tots som Barcelona". La seva dona, per la seva banda, portava les paraules "Tots som Barcelona. Som musulmans, no terroristes". Molts dels membres de la Comunitat Musulmana de Ripoll també portaven pancartes amb diferents lemes i el seu president, Ali Yassine, ha encapçalat una ofrena d'un gran ram de flors al peu del mural de Ripoll per la pau. L'emotiu discurs d'aquest col·lectiu ha anat a càrrec de Hafida Oukabir, germana de Moussa i Driss.
 

Ali Yassine, president de la Comunitat Musulmana de Ripoll, posa un ram de flors al mural al costat de Hafida Oukabir. Foto: Josep Maria Montaner