Els mitjans de comunicació inunden Ripoll

Càmeres de televisió i periodistes esperen durant tota la tarda l'arribada de Salh El Karib a casa seva

25 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:09h
Nombroses càmeres de televisió davant la porta del domicili de Salh El Karib
Nombroses càmeres de televisió davant la porta del domicili de Salh El Karib | Xevi Pujol
Des que fa una setmana es van produir els atemptats a Barcelona i a Cambrils i es va vincular la cèl·lula terrorista amb el municipi de Ripoll, la imatge dels periodistes pels carrers de la vila ha estat una constant. Mentre els veïns intenten recuperar la normalitat després del xoc, els periodistes segueixen cercant el perquè de tot plegat al poble d'origen dels terroristes gihadistes que van perpetrar els atacs.

Després de presenciar els diferents escorcolls que es van succeir el passat divendres i durant tot el cap de setmana, els mitjans s'han centrat a retransmetre l'arribada de dos dels detinguts que van anar a declarar a l'Audiència Nacional de Madrid. Primerament, durant tot el dimecres es van congregar davant de la porta de Mohamed Aallaa, propietari del cotxe que van fer servir els terroristes a Cambrils, i que el jutge Fernando Andreu va deixar en llibertat provisional el dimarts. Finalment, van aconseguir parlar amb el pare d'Aallaa, que també tenia dos fills a la cèl·lula, un d'ells mort a Alcanar i l'altre abatut a Cambrils. També van poder captar imatges de Mohamed, però aquest no va fer cap declaració.
 

Imatge de Mohamed Aallaa pujant a una furgoneta, aquest dijous. Foto: Europa Press


El dijous l'atenció va passar a casa del propietari del locutori de Ripoll, Salh El Karib. L'Audiència Nacional també el va deixar en llibertat provisional i de seguida els periodistes es van concentrar davant de casa seva esperant la seva arribada. En aquest cas, però, les televisions i mitjans no van poder captar imatges d'El Karib, que va arribar de matinada al domicili familiar. Durant el matí d'aquest divendres, els mitjans tornaven a fer guàrdia davant de casa seva, i finalment han pogut parlar amb la seva dona, Halima, que ha assegurat que ells no tenen "res a veure" amb els atemptats i que "són víctimes" en tot això.

Enmig de tot l'enrenou, Ripoll intenta recuperar la normalitat. La cèl·lula terrorista dels atemptats ha resultat estar formada per joves de la localitat, i l'Ajuntament ha programat un acte de rebuig dels atacs i contra la fractura social aquest dissabte a les sis de la tarda, coincidint amb l'esdeveniment de Barcelona.
 

Desplegament excepcional de mitjans a Ripoll a causa dels atemptats. Foto: Xevi Pujol