El servei d'atenció psicològica de Ripoll creat arran dels atemptats rep els primers afectats

Està coordinat pel Consorci de Benestar Social del Ripollès, que està elaborant una diagnosi per decidir si cal intervenir a domicili

Joan Manso explicant el servei als mitjans
Joan Manso explicant el servei als mitjans | ACN
Redacció
24 d'agost del 2017
Actualitzat a les 9:56h
El servei d'atenció psicològica d'emergència que s'ha creat a Ripoll arran dels atemptats i de la seva vinculació amb el municipi, ja ha rebut els primers afectats des que es va posar en funcionament el dimarts. Es tracta d'un servei coordinat pel Consorci de Benestar Social del Ripollès, espai que també està elaborant una diagnosi que permeti determinar si cal fer intervencions a domicili. El president del Consorci, Joan Manso, va explicar el mateix dimarts que un parell de veïns ja s'havien dirigit al centre per rebre ajuda.

Manso va detallar que l'espai, que mancomuna els serveis del Consell Comarcal i els 19 municipis de la comarca, compta habitualment amb un professional però que arran dels fets, Dipsalut ha posat a disposició un equip de professionals (amb entre dos i tres psicòlegs especialistes en situacions d'emergència) per "reforçar el servei". "Sabem que els fets han generat un trauma i hem de veure com ho podem resoldre", insistia en declaracions a l'agència ACN.

Es tracta d'una de les mesures que es van acordar durant la reunió del passat dilluns entre la Generalitat i l'Ajuntament de Ripoll, que van mantenir per abordar la situació al municipi després dels atacs terroristes realitzats per una cèl·lula amb membres de la vila. Es tracta d'una atenció que es posa a disposició de "tots els ciutadans que ho necessitin", segons va explicar Joan Manso. Sabem que el municipi està colpit, que ha generat un trauma i hem de veure com ho podem resoldre", va assegurar el president del Consorci.