Detingut a Casablanca un venedor de butà vinculat a Younes Abouyaaqoub, del que va ser veí 10 anys

Amb aquest ja són tres els detinguts al Marroc relacionats amb l'atemptat de Barcelona

Un dels detingut és un cosí de Driss Oukabir, que està a la presó
Un dels detingut és un cosí de Driss Oukabir, que està a la presó | EFE
Redacció
23 d'agost del 2017
Actualitzat a les 9:04h
La policia marroquina ha detingut aquest dilluns a Casablanca Hicham Ennadih, un sospitós vinculat amb Younes Abouyaaqoub, l'autor material de l'atemptat de Barcelona que va deixar 14 morts i més de 100 ferits.

L'arrestat va ser veí del terrorista durant més de deu anys a Ripoll (vivia al mateix edifici) i el seu ofici era el de repartidor del butà, segons han informat a Europa Press fonts de la lluita antiterrorista. Ha estat detingut per la seva vinculació amb Abouyaaqoub. Va ser identificat durant un dels escorcolls en un habitatge d'aquesta localitat gironina. Ennadih té un germà que també treballa de repartidor de butà.

Es dona la circumstància que entre els efectes trobats en l'explosió de la casa d'Alcanar, que els terroristes utilitzaven com la seva base d'operacions, s'han trobat més de 120 bombones de butà, amb les quals els terroristes pretenien atemptar juntament amb l'explosiu anomenat "mare de satán", els components del qual també s'han trobat en les restes de la casa d'Alcanar.

Amb aquesta detenció, ja són tres les persones arrestades al Marroc vinculades als atemptats a Barcelona i Cambrils. Un d'ells va ser detingut a Nador el passat divendres, acusat de fer apologia dels atemptats de Catalunya a les xarxes socials. Es tracta del cosí de Moussa i Driss Oukabir, el primer mort a trets a Cambrils i el segon, detingut i ingressat a presó.

El dia següent, es va detenir a Oujda un altre home que tenia contactes amb Moussa Oukabir, un dels membres de la cèl·lula terrorista abatut a Cambrils pels Mossos d'Esquadra.