El Parlament atorga la medalla d'honor als Mossos, el SEM, la Guàrdia Urbana i la policia de Cambrils

Ciutadans considera que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional també haurien de rebre aquest reconeixement | El divendres se celebrarà un ple extraordinari de rebuig al terrorisme amb una declaració institucional i un minut de silenci

La mesa del Parlament, reunida aquest dimarts
La mesa del Parlament, reunida aquest dimarts | ACN
22 d'agost del 2017
Actualitzat a les 14:18h
La mesa del Parlament ha acordat per unanimitat concedir la medalla d'honor en categoria d'or als Mossos d'Esquadra, els Serveis d'Emergència, la Guàrdia Urbana i la policia local de Cambrils.

La presidenta de la cambra, Carme Forcadell, ha comparegut públicament per explicar que s'ha decidit premiar la "rapidesa" amb la qual aquests agents van actuar davant l'amenaça terrorista i el "suport i acompanyament emocional" que han prestat a les víctimes i a les seves famílies després dels atemptats de Barcelona i Cambrils. La medalla serà concedida en un acte el 10 de setembre.

A més de reconèixer la "professionalitat, determinació i servei públic" d'aquests cossos, Forcadell també ha lloat la forma i el contingut de les explicacions públiques per mantenir "serena i informada" la ciutadania. La presidenta del Parlament ha fet extensiu el seu agraïment a la resta de cossos de seguretat i als voluntaris.

C's demana el reconeixement de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional

Tot i que la concessió de la medalla d'or s'ha decidit per unanimitat, Ciutadans considera que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional també haurien de rebre aquest reconeixement. La presidenta de C's al Parlament, Inés Arrimadas, ha argumentat que tots els cossos policials van treballar "del bracet", amb la qual cosa considera que "no es pot deixar fora un agent per l'uniforme que vesteix". 

A partir d'aquesta reflexió, Arrimadas ha anunciat que el seu partit presentarà una iniciativa al Congrés perquè el reconeixement es faci a tota Espanya. Ciutadans vol que des de l'Estat s'atorgui una altra medalla als Mossos, el SEM, la Guàrdia Urbana i les policies locals i també a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Ple extraordinari de rebuig al terrorisme

El Parlament també celebrarà un ple extraordinari divendres a les 12 del migdia de rebuig al terrorisme i en suport a la pau. La junta de portaveus es reunirà aquest dimecres per determinar l'ordre del dia, però en principi es preveu que es faci una declaració institucional i un minut de silenci. Forcadell ha explicat que han decidit celebrar aquest ple per unir-se al "sentiment col·lectiu" que té la ciutadania de Catalunya després d'uns atemptats que l'han "sacsejat" de forma "terrible".