La planta de biomassa al sector industrial de Llaudet, anul·lada per una sentència

ERC de Sant Joan de les Abadesses es queixa que l'Ajuntament havia promès ubicar allà la planta

Redacció
22 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:34h
L'antiga Colònia Llaudet en una imatge d'arxiu
L'antiga Colònia Llaudet en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
El ple de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va aprovar en una reunió extraordinària aquest dilluns, amb els vots favorables de l'equip de govern i de CiU i l'abstenció del grup d'ERC, l'aprovació definitiva del text refós del Pla de Millora Urbana (PMU) de Llaudet. Aquesta, segons ha informat el grup d'Esquerra en un comunicat, correspon a l'anul·lació judicial de la modificació del PMU de Llaudet que va efectuar-se l'any 2011 amb la finalitat de permetre que l'eventual planta de biomassa, que s'havia promès ubicar al sector industrial, pogués disposar d'una xemeneia de com a màxim 25 metres d'alçada.

Producte d'un recurs judicial interposat contra aquesta modificació, en va derivar una sentència judicial (582/2016) que declara nul·la la modificació urbanística i obliga a l'Ajuntament de la localitat a eliminar qualsevol referència a una planta de biomassa i a qualsevol estructura industrial superior als 12 metres. Entre altres motius, segons el comunicat d'ERC, aquesta anul·lació es deu al fet que no es disposa dels informes mediambientals pertinents, entre altres motius.

El grup d'ERC es queixa que la planta de biomassa, prevista en la normativa urbanística que la regulava, va ser promesa per l'alcalde de Sant Joan el 2011, i havia d'estar instal·lada el 2013 per poder generar 250 llocs de treball. Ara, ha estat declarada nul·la de ple dret com a conseqüència del dictamen de la sentència judicial.

La sentència posa de manifest que "en el supòsit que l'Ajuntament hagués permès la implantació d'una central de biomassa, s'hauria d'anul·lar la llicència d'activitats i, fins i tot, indemnitzar la suposada activitat, amb els greuges econòmics que aquest fet comportaria pel mateix Ajuntament".