França confirma que els terroristes van fer un viatge «​ràpid» a París

El ministre de l'Interior francès afirma que no tenien controlats els membres de la cèl·lula terrorista

Redacció
22 d'agost del 2017
Actualitzat a les 11:17h
Gérard Collomb, ministre d'Interior francès
Gérard Collomb, ministre d'Interior francès | Govern de França
Alguns membres de la cèl·lula terrorista responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils van fer un viatge "ràpid" a la regió de París, segons ha confirmat aquest dimarts el ministre de l'Interior francès, Gérard Collomb, en una entrevista a la televisió BFMTV.

Collomb ha assegurat, però, que els serveis d'investigació francesos desconeixen l'existència de la cèl·lula terrorista. "No coneixíem aquests individus", ha admès Collomb.

"El cotxe va ser vist a la regió parisenca", ha confirmat, afirmant que van fer un viatge "d'anada i tornada ràpid". Segons el diari Le Parisien, el vehicle, amb quatre persones a bord, va ser fotografiat al departament d'Essonne, prop de la capital francesa, el 12 d'agost, una setmana abans dels atacs.

El ministre francès ha assegurat que és "massa aviat" per saber què van fer els membres de la cèl·lula terrorista a París, però ha indicat que "efectivament" van ser a la zona. Collomb ha dit que es va fotografiar un vehicle Audi del grup, tot i que no ha confirmat que fos el cotxe utilitzat en l'atac de Cambrils. 

Collomb ha dit que la cèl·lula terrorista era "exclusivament espanyola" i ha explicat que l'imam de Ripoll, que "volia ser imam a Bèlgica" va ser el responsable de "radicalitzar" els joves. "Van venir a treballar, sense dubte, a París, però va ser un viatge d'anada i tornada extremadament ràpid", ha afegit. El ministre francès ha anunciat que dimecres es reunirà a París amb el seu homòleg espanyol, Juan Ignacio Zoido.